torstai 26. maaliskuuta 2015

Kuntohaaste: alkutesti

Sunnuntaina koitti odotettu ja jännitetty päivä, sillä iltapäivällä oli meidän vuoromme suorittaa Kuntohaasteen alkutesti. Miltei kokonainen Nuorten Päättäjien ryhmä oli valmiina tositoimiin, Marin puuttuessa paikalta sillä hän oli kisaamassa Kaakkois-Suomen alueen estehallimestaruuksissa. Hän suorittaa vielä erikseen kuntotestin päästäkseen osaksi tiimiä itse kilpailussakin. Emme olleet kuitenkaan ainoa joukkue paikan päällä, sillä myös liiton toimiston joukkue oli valmiina pinkomaan sen minkä jaloista lähtee.

Paikan päällä saimme ensi alkuun ohjeistuksen testaajaltamme Tessalta ja mittasimme vielä verenpaineet sekä vahvistimme, että olemme varmasti antaneet oikeat tiedot esitietolomakkeessa sekä muutenkin terveitä suorittamaan testin. Jokaisen saatua verenpaineet mitatuksi suuntasimme maneesiin, jossa me Nuoret Päättäjät aloitimme lämmittelemään, jotta varsinaisessa testissä voisimme suoraan aloittaa haluamallamme vauhdilla juoksemisen.

Lihakset lämpiminä suuntasimme lähtöviivalle ja jännittyneinä odotimme lähtömerkkiä. Hyvä tsemppihenki oli päällä yli joukkuerajojen, ja liiton toimiston väki kannustikin reippaasti testaaja Tessan kanssa kun juoksimme kierros toisensa perään maneesia ympäri. Itse testi oli hyvinkin nopeasti ohitse, maneesin pohja oli mukavan pehmeä juosta ainoana kommenttina, että kulmat aina hidastivat juoksusuoritusta. ;)


Testin jälkeen saimme vinkit palautumiseen ja Tessa lupasi palata testitulosten parissa muutaman päivän sisällä. Seuraavana päivänä odottikin jo oma testitulos sähköpostissa, jossa siis oli verrattu juoksuun kulunutta aikaa suhteessa muihin ratsastajiin ja sen perusteella arvosana oli väliltä 1-5. Ohessa oli myös hyvä kunto-ohjelmaesimerkki, jota seuraamalla on varmasti helppo aloittaa kuntohaasteen toinen jakso eli kunnon kohottaminen. 

                    Kuvassa vasemmalta oikealle takarivi Anu, Teija ja Eve sekä alarivi Heidi ja Emmi.

Nuoret Päättäjät kannustavatkin jokaista seuraa kokoamaan omat joukkueensa Kuntohaasteeseen ja toivottavat tsemppiä testeihin! Oheessa vielä tiimimme timanttisten jäsenten pelaajakortit.

Nimi:
Eve

Ratsastusstatus: Epäsäännöllisen säännöllinen aktiivinen ratsastelija

Lajihistoria: Ratsastuksen ohessa on tullut harrastettua ja kokeiltua paljon eri lajeja, kuten erilaisia tansseja, ryhmäliikuntoja, pilatesta, kuntosalia, juoksemista ja nyt uutena lajina suunnistus.
Hauska lapsuudenmuisto liikunnasta: Lapsuudesta ei tule äkkiseltään mieleen, mutta viime kesänä suunnitusharrastusta aloittaessamme päätimme kaverini kanssa aloittaa lajin heti kolmen treenikerran jälkeen osallistumalla kilpailuihin. No, taso olikin sitten hieman kovempi kuin perinteisillä torstairasteilla ja 4km suunnistusreitillä onnistuimme viettämään 2,5 puoli tuntia, jonka jälkeen jouduimme luovuttamaan kisan kesken kun vain muutama rasti oli löytynyt.. Näin jälkikäteen tämä jo hieman huvittaa, silloin ei
Lempparitreeni: Jalkatreeni salilla
Paras treenibiisi: Die Antwoord – Pitbull terrier
Suosikkipenkkiurheilulaji: Harvemmin tulee mitään seurattua, mutta ratsastus
Urheiluidoli: Kyra Kyrklund
Terveysherkku: Smoothie 

Mitä lajia haluaisit kokeilla: SUP-lautailua 

Nimi: Teija
Ratsastusstatus: Entinen tavoitteellinen koulutuuppari, nykyinen epäsäännöllinen puskailija.
Lajihistoria: Koripallo, yleisurheilu, telinevoimistelu, jooga, kestävyysjuoksu - kaksi viimeistä kuuluvat edelleen treeniohjelmaan polven ja selän
kuntouttelun lisäksi.
Hauska lapsuudenmuisto liikunnasta: Joogan aloitin 11-vuotiaana äidin kanssa maaseudulla "tätiryhmässä". Joogatunnit pidettiin kaakeliuunilla lämmitettävässä salissa vanhalla kyläkoululla, jonka pihapiirissä asui joogin kissoja, hevosia ja vuohia. Suomalainen maaseutu ja joogan intialaiset perinteet yhdistyivät taianomaisella tavalla, ja nykyäänkin tulen ja luonnon äänet ovat mieluisinta taustaa joogaamiselle. Muistelen yhä lämmöllä tuota joogia, ja oli tietysti hauskaa olla ryhmän nuorin ja notkein!
Lempparitreeni: Pitkä pk-lenkki tai kesäinen katusählymatsi.
Paras treenibiisi: Mahdotonta valita yhtä biisiä... Pk-lenkeille rentoa instrua, vauhdikkaampiin treeneihin afrobeatia tai pomputtavaa punkia.
Suosikki penkkiurheilulaji: Ratsastuksen lisäksi jääkiekko.
Urheiluidoli: Tiia Hautala
Terveysherkku: Avokado-raakakaakao-mousse.
Mitä lajia haluaisit kokeilla: Miekkailua, krav magaa, taijia... Melkein mitä vaan!


Nimi: Mari
Ratsastusstatus: Leikkiammattilainen esteratsastaja
Lajihistoria: Lapsuudessa kokeiltu kaikki palloilulajit, nykyisin aktiivinen punttihiiri ja aerobisenvihaaja, joka yrittää löytää yhteisen sävelen lenkkitossujen kanssa.

Hauska lapsuudenmuisto liikunnasta: Kaikki ala-asteen käsipallotunnit, olin siinä aika hyvä! Meidän luokka halusi aina pelata sitä, jos saatiin valita laji itse.
Lempparitreeni: Kunnon selkärääkki punttisalilla.
Paras treenibiisi: Hardcore Superstar - One more minute
Suosikki penkkiurheilulaji: Jääkiekko
Urheiluidoli: Selänne! (tai Bosty, mutta tylsää mainita ratsastaja)
Terveysherkku: Banaaniletut on klassikko, mutta lähipäivinä kokeiluun menee myös raakaleivokset.
Mitä lajia haluaisit kokeilla: hmm.. Korkeita paikkoja kammoavana voisi seinäkiipeily olla kova sana, mutta vesijuoksua olisi hauskaa joskus tosissaan kokeilla!


Nimi: Heidi
Ratsastusstatus: Tuntiratsastaja
Lajihistoria: Junnuna futis, sittemmin erilaiset jumpat, spinning, sali jne sekä koiran kanssa agility
Hauska lapsuudenmuisto liikunnasta: Varmaan yksi hauskimpia liittyy poneihin, ja kuinka leikkimielisessä kilpailuissa piti mennä ilman satulaa ponin selkään ja sieltä tultiinkin oitis toiselta puolelta alas :D
Lempparitreeni: Riippuu fiiliksestä, salilla jalkatreeni on aina kiva
Paras treenibiisi: Swedish House Mafia - Greyhound
Suosikki penkkiurheilulaji: Jääkiekko on ehdoton, toki aika laidasta laitaan tulee arvokisoja seurattua ja tietty ratsastusta
Urheiluidoli: Mikko Koivu
Terveysherkku: Smoothie, banaaniletut
Mitä lajia haluaisit kokeilla: Seinäkiipeily


Nimi: Emmi
Ratsastusstatus: Elämäntapaharrastaja
Lajihistoria: Lapsena tuli aikalailla kaikkea kokeiltua, mukaan on jäänyt hevosten lisäksi lenkkeily ja pilates.
Hauska lapsuudenmuisto liikunnasta: Hauskimmat liittyy poneihin ja niiden kanssa koheltamiseen 

Lempparitreeni: Heppojen kanssa estetreeni kesäiltana, muuten hyvä lenkki.
Paras treenibiisi: Tina Turner - Simply the Best
Suosikki penkkiurheilulaji: Olen kaikkiruokainen. Talvella suosikkeja hiihtolajit ja jääkiekko, kesällä yleisurheilu. Arvokisoja suorastaan rakastan. Ratsastusta ja raviurheilua voisin katsoa vaikka kuinka.
Urheiluidoli: Meredith Michaels-Beerbaum
Terveysherkku: Herkuttelen yleensä epäterveellisesti, mutta tuoreet marjat on ihania!
Mitä lajia haluaisit kokeilla: Moottoriurheilu


Nimi: Anu
Ratsastusstatus: Tällä hetkellä käsi kipsissä eli pakollisella ratsastustauolla. Muuten aktiivinen harrastaja, jolla pohjalla alan koulutus
Lajihistoria: Nuorempana pelasin lentopalloa ja pesäpalloa sekä hiihdin paljon, ratsastuksen aloitin 12-vuotiaana. Ratsastuksen ohella pyöräilen ja lenkkeilen viikottain.
Hauska lapsuudenmuisto liikunnasta: Meillä oli leikkimieliset hiihtokilpailut naapurin lasten kanssa kotonamme iskän tekemällä ladulla. Ikää mulla oli tuolloin jotain 8 vuotta. Vuoden nuorempi pikkuveljeni oli äärimmäisen huono häviämään, ja kun ohitin hänet viimeisellä kierroksella, hän kampitti minut sauvallaan. Lensin rähmälleni ja hän ehti sen ansiosta ensimmäisenä maalilinjan yli. Silloin taisin rähistä velipojalle, mutta nykyään kiusoittelen häntä aiheesta aina tilaisuuden tullen!
Lempparitreeni: Lankutus
Paras treenibiisi: Survivor - Eye of the Tiger
Suosikki penkkiurheilulaji: Jääkiekko, yleisurheilu ja ratsastus
Urheiluidoli: Kyra, kukas muu!
Terveysherkku: Puolukka-banaani smoothie
Mitä lajia haluaisit kokeilla: Latinotanssit
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti