maanantai 2. maaliskuuta 2015

Jos haluat muiden syttyvän, sinun pitää itse palaa!

Lauantaina 28.2. seurakehitysvalmennukseen osallistuvat seurat kokoontuivat seurakehittäjiensä kanssa verkostotapaamiseen Valo-talon huipulle. Saunakabinetin suurista ikkunoista avautui ainakin näin maalaistyttöä hiukan huimannut näköala yli Pasilan kulmien. Paljon ei maisemia kuitenkaan ehditty ihailla, sillä luvassa oli tärkeää asiaa ja kehittävää keskustelua.

Rainer Hirvonen kertomassa seuratoiminnan perusteista
 ja valoilmiö Valo-talon huipulla.
Aamukahvien, esittäytymisen ja Ninan SRL-infon jälkeen estradille astui Suomen Ampumaurheiluliiton seurakehittäjä Rainer Hirvonen. Rainer puhui seuratoiminnan perustasta, arvoista ja etiikasta. Puheenvuoro avasi uusia näkökulmia seuratoimintaan ja siihen, miten samanlaista se pohjimmiltaan lajista riippumatta on. Vain silloin, kun seuratoiminnan kivijalka on kunnossa, voidaan tuottaa lajin erityispiirteisiin liittyvää ja seuran kohderyhmää palvelevaa toimintaa. Otsikon lainaus on Rainerilta - innostaminen on seuratoiminnan ydin, ja innostus alkaa itsestä!

Lounaan jälkeen seurat kävivät omien seurakehittäjiensä kanssa läpi viime aikojen kuulumisia ja kehitystyön etenemistä. Itse olen seurakehittäjien Jaana Ahteelan ja Tapani Riddarströmin mukana kehittämässä Klaukkalan Ratsastajat ry:n toimintaa. Saimme nähtäväksemme seuran laatiman vuosikellon, ja keskustelimme toimintalinjan laatimisesta ja konreettisista seuraavista stepeistä. Seuraavan kerran tapaamme seurakäynnillä maaliskuun loppupuolella.

Seurakehittäjät työn touhussa vuosikellon kimpussa. Vasemmalta: Tapani Riddarström,
pj Tiina Keinänen ja sihteeri Riitta Uittin / Klaukkalan Ratsastajat ry, Jaana Ahteela.
Iltapäivän lopuksi kävimme yhteisessä keskustelussa läpi seurojen kuulumisia. Positiivinen ja luottamuksellinen ilmapiiri kannusti seuratoimijoita kertomaan niin onnistumisista kuin ongelmakohdistakin, ja hyviä vinkkejä heiteltiin seuralta toiselle. Päällimmäisenä päivästä jäikin mieleeni seurojen innostuneisuus kertoa ja kuulla jo saavutetusta sekä keksiä uusia tapoja toiminnan kehittämiseen.

Seuroista nuorin on vasta vuoden alussa virallisesti perustettu, ja toisissa seuroissa konkareilla riittää kokemusta jo kymmeniltä vuosilta. Seurat ovat kaikki erilaisia jäsenistöltään ja toimintansa tavoitteilta, ja mielestäni juuri siinä näkyy lajimme rikkaus. Toimintaa on tarjolla kaikille pikkujunnuista eläkeläisiin, heppakerhoista ja keppihevosista kansainväliseen huippu-urheiluun, oheisliikuntaa unohtamatta. Kaikkia tarvitaan, ja kaikkien vahvuuksia voidaan hyödyntää!

Terveisin: innostunut Teija :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti