tiistai 28. huhtikuuta 2015

Pelkkä tyttöjen harrastus?

On ollut etuoikeus kuulua Nuoriin Päättäjiin. Sen ansiosta olen saanut olla mukana Ratsastajainliiton hyväntekeväisyyshankkeessa, jonka tavoitteena on nostaa yhteensä 300 lasta ja nuorta ratsaille lähivuosina. Tähän mennessä satulaan on kiivennyt jo yli 90 innokasta lasta, joiden ratsastusharrastus ei ehkä ilman hanketta olisi ollut mahdollista.


Hanke tarjoaa lapsille ja nuorille ikimuistoisia elämyksiä. Kuva Anu Kämäräinen.

Yksi mieleenpainuvimpia hetkiä hankkeen tiimoilta itselleni on ollut, kun sain haastatella yhtä hankkeessa mukana olevaa 11-vuotiasta poikaa hänen kokemuksistaan. Mikko* kertoi, että on ollut aina valtavan eläinrakas, ja hänellä onkin itsellään liuta lemmikkejä kotona. Silti mahdollisuus päästä ratsastamaan arvelutti, sillä häntä huolestutti, että tallilla on pelkkiä tyttöjä. Mikon äidille täytyy nostaa hattua, sillä hän oli tuolloin kertonut pojalleen suomalaisista miesratsastajista, kuten Mikael Wahlmanista ja Sebastian Nummisesta, rohkaistakseen poikaansa.


Sebastian Numminen ja Calandro. Kuva SRL/Sonja Holma.


Rohkaisevien esikuvien turvin Mikko oli kuin olikin uskaltautunut tallille, ja ihastunut kertaheitolla hevosiin ja ratsastukseen. Jännityskin oli hänen mukaan hävinnyt heti, kun hän oli ensimmäisen kerran noussut satulaan ja huomannut pärjäävänsä siinä missä tytötkin. Enää Mikkoa ei haittaa, että hän on harvoja poikia tallilla, vaan nauttii harrastuksestaan täysin siemauksin ja suosittelee lajia myös muille pojille.


Hevoskaverusten rapsutushetki. Kuva Anu Kämäräinen.


Lisää Mikon ajatuksista ja kokemuksista voit lukea seuraavasta Hippoksesta, joka ilmestyy 11.6.!

*Nimi muutettu


Tuu säkin mukaan hankkeeseen! Kuva Anu Kämäräinen.


Jos haluat olla mukana mahdollistamassa lisää tämän kaltaisia unohtumattomia kokemuksia lapsille, voit tehdä haluamasi suuruisen lahjoituksen Ratsastajainliiton perustamaan lahjoituslippaaseen, jonka tuotto käytetään lyhentämättömänä lasten ja nuorten ratsastusharrastuksen tukemiseen. Lippaassa on jo yli 6200 euroa, yritetään yhdessä ylittää maaginen kymmpitonnin raja!Hauskaa Vappua kaikille!

AnuEi kommentteja:

Lähetä kommentti