sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Sinettiseuratapaamisen antia

Hevoset 2015 -messut jatkuivat sunnuntaina monipuolisen ohjelman merkeissä. Shoppailun ja viihteen vastapainoksi Anu, Emmi, Eve ja Teija suuntasivat Ratsastuksen Sinettiseurojen verkostotapaamiseen. Ilahduttavan moni Sinettiseurojen edustaja oli päässyt paikalle, ja iltapäivä sisälsi rutkasti informaatiota ja mielenkiintoista keskustelua. Tässä tapaamisen antia hyödyllisten linkkien kera!

Raija Jensen kertomassa Talent Programista.
Raija Jensen kertoi Talent Programista ja innosti Sinettiseurojen edustajia kartoittamaan säännöllisen ja tavoitteellisen nuorisovalmennustoiminnan mahdollisuutta omissa seuroissaan. Talent Programin ideaan ja materiaaleihin voi kuka tahansa tutustua täällä. Lisää ohjelmasta ja sen kehityksestä kuulemme myös tässä blogissa Marilta - tsekkaa vaikka Ypäjän valmentajatapaamisesta kertova juttu!


Arvokas kasvatus -esite

Sonja Lesch esitteli Non Fighting Generation ry:n Arvokas kasvatus -hankkeen, joka tarjoaa materiaaleja ja toiminnallisia menetelmiä mm. urheiluseurojen puitteissa tapahtuvaan tärkeään arvokasvatukseen. Tavoitteena on tukea lasten ja nuorten kasvua väkivallattomuuteen ja vastuullisuuteen. Saimme myös kuulla positiivista palautetta hankkeen menetelmien käytöstä hevoskerhotoiminnassa Sinettiseura Iron Team Ridersilta!

Anu ja Tessa
Hevoskerho-ohjaajakoulutuksista kertoivat Sanna Sassi, Tessa Tuominen ja viime keväänä kouluttajaksi kouluttautunut Anu. Hevoskerho-ohjaajan peruskurssi sisältää paljon hyödyllisiä tietoja ja taitoja, joita voi syventää jatkokurssilla vuoden verran ohjaajana toimittuaan. Kerho-ohjaajalle karttuu arvokasta kokemusta niin hevostaidoista, lasten ohjaamisesta ja opettamisesta kuin viestinnästä ja tiimityöstäkin. Hevoskerhotoiminnasta lisätietoa täällä, kerho-ohjaajien koulutuksesta täällä.

Tessa myös jumpautti meitä iltapäivän istumisen lomassa ja kannusti kuulijoita tarttumaan Kuntohaasteeseen. Vielä ehtii mainiosti mukaan! Nuorten Päättäjien kuntoilukuulumisia on luvassa tässä blogissa kevään ja kesän mittaan.

Eve esittelemässä Nuoria PäättäjiäEsittelimme sinettiseuralaisille Nuorten Päättäjien porukan ja vastuualueidemme toimintaa. Keskustelimme myös nuorisostrategian kehitystyöstä ja seurojen omasta nuorisotoiminnasta. Kiitos keskustelusta kaikille osallistujille :) Seuratoimijoiden palaute ja ideat ovat meille kullanarvoisia - niitä odotamme myös tämän blogin kommentteihin!

Iltapäivän lopuksi kuulimme Sinettiseuratoiminnan ajankohtaisista asioista, Sinettiauditoinneista ja uudistuvista Sinettiseuran kriteereistä. Valtakunnallinen Sinettiseuratoiminta on Valon ja urheilun lajiliittojen yhteinen toimintamalli, josta voit lukea lisää täältä. Sinetti on seuran laadun takuu, jota jokainen Sinettiseura voi ylpeänä kantaa!

Porukan puolesta,
Teija


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti