tiistai 12. toukokuuta 2015

Eläimellistä menoa

Nuoret Päättäjät on mukana Ratsastajainliiton kuntohaasteessa. Jokainen on kohottanut kuntoaan omalla tahollaan - niin minäkin! Omaan liikuntapiirakkaani kuuluu pyöräilyä, lenkkeilyä, ratsastusta ja venyttelyä, pääasiassa. Suunnitelmissa on kyllä erinäisiä lajikokeiluja, mutta niistä lisää, jahka saan niitä toteutettua...


Sulassa sovussa ja pahasti solmussa! Kuva: Anu Kämäräinen

Viime päivinä oma liikkumiseni on ollut ihanan eläimellistä. Minulla oli nimittäin viikonloppuna hoidossa kokonaista kolme karvaista koirakaveria. Kultaiset cockerspanielit ovat kaverini ja sain ne hoitooni, kun hän lähti käymään siskonsa luona Tampereella. Lisäksi sain hoitooni myös anoppini lutuisen koiranpennun Tuiskun, ikää 13 viikkoa. Pennulla riitti jänniä hetkiä kahteen uuteen "isoon" koiraan tutustuessa ja kovasti se koitti saada niitä leikkimään. Spanielit ei vain olleet leikkimisestä kovin innoissaan... :D Metsässä oli kuitenkin hauska retkeillä yhdessä, ja siellä Tuisku sai vanhuksetkin juoksemaan kanssaan, ja minut siinä mukana! Välillä tosin mentiin kuono maassa kiinni jänniä hajuja haistellen, tasapaino kaikessa olla pitää.


Tuisku. Kuva: Anu Kämäräinen


Spanielien kanssa tein lisäksi "aikuisten" porukalla ihanan pitkiä reippaita kävelylenkkejä, kävimme sekä lauantaina että sunnuntaina reilun tunnin mittaiset lenkit ja pari puolen tunnin lenkkiä päälle! Hiki virtasi omassa selässäni auringon lämmittäessä mukavasti, ja koirat juoksi innoissaan edellä koko matkan. Kyllä taas huomasin, että saan motivoitua itseni paljon paremmin liikkeelle ja tehokkaammillle lenkeille, kun on seuraa, karvaistakin!


Metsäselfie.Maanantaina pääsin myös ratsaille. Ratsunani on viime aikoina ollut 3-vuotias suomenhevostamma Vaavi, jonka ratsukoulutuksessa olen mukana. Vaavi suhtautuu työntekoon suokin suoruudella, sillä on hyvä työmoraali, eikä turhia kommervenkkejä. Tämän reippaan nuoren neidin kanssa on harjoiteltu ihan perusasioita, siirtymisiä, kulman ratsastusta, suoruutta ja tahdissa pysymistä. Itselleni nuoren hevosen ratsastaminen on ollut hyödyllistä siinä, että omia apujaan ja niiden selkeyttä joutuu tosissaan miettimään. Se myös antaa heti palautteen, ymmärsikö se pyyntöni vai ei. Harkoitukset jatkuvat!:)


Päivää paistattelemassa töiden jälkeen. Kuva: Anu Kämäräinen

Hauskoja ja antoisia liikuntahetkiä myös kaikille lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti