maanantai 27. heinäkuuta 2015

Lajikokeilussa jooga: JRS:n lajitestaajat yin-joogaamassa


Jälleen luvassa innokkaiden järvenpääläisten lajitestausta, tällä kertaa vuorossa yin-jooga. Lajikokeiluiden blogitekstit ovat osa SRL:n liikuntakuukaudet -kampanjaa. Kiitämme tekstistä ja kuvista Anne Kärkeä & muita JRS:n innokkaita lajikokeilijoita!

Tiistaina 7.7.2015 oli osoitteena Studio Z-World ja Elisan ohjaama meille ratsastajille erityisesti suunnattu yin-jooga. Paikalla olivat JRS:n testaajina Maria, Kirsi, Elina, Sirpa, Henna, Elisa ja Anne. Ennen joogan alkua kuului kommentteja, kuinka tämä on ainakin helpompaa kuin se edellinen (vikellys). Ensimmäinen asana kevyessä taaksetaivutuksessa polsterin päällä antoi jo esimakua ei-niin-helposta lajista ja viimeistään leveän lapsen asana otti luulot pois viimeisiltäkin helppoudesta haaveilevilta.Joogaopettaja Elisa oli suunnitellut yinin sisällön juuri ratsastajien erityispiirteitä ajatellen ja monessa kohdassa tuntia pääsi todellakin tunnistamaan kehossaan niitä kireyksiä ja jännityksiä, jotka vaikuttavat siihen ”leipälajiin” eli ratsastukseen. Eipä ole mikään ihme, että kierrossuunnan vaihtaminen saa välillä aikaan kaaoksen, jos oman kehon puolet ovat keskenään eri tavoin jäykkinä, jännittyneinä ja joustamattomina. Hengittämisen ja rentouden merkitys korostui tässä lajissa ja samaa voidaan varmasti yrittää soveltaa myös hevosen kanssa työskentelyssä.

Lopputulemana suunnittelemme ratsastajille omaa joogaryhmää Elisan ohjaamana kerran viikossa ja ensi viikolle jo seuraavaa joogakertaa. JRS:n lajitestaajat siis kiittävät ja kumartavat: ”Namaste!”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti