maanantai 17. elokuuta 2015

Hyvän Mielen Hevonen


Sunnuntaina 16.8.2015 Kuopion raviradalla riitti vilinää ja vilskettä. Syynä oli Riistaveden Hevosystäväinseuran, Kuopion Ravinuorten ja Loimuttaren yhteistyönä järjestämä koko perheen Hyvän Mielen Hevonen -tapahtuma. Alla tunnelmia ja ajatuksia päivästä, olin nimittäin mukana Nuorten Päättäjien ja SRL:n hyväntekeväisyyshankeen edustajana yhdessä Nina Kaipion kanssa.

Pääsin yhteiskuvaan komean Karkin kanssa!

Aurinkoinen ja lämmin sää helli tapahtumaa.

Saavuimme Nina kanssa paikalle heti puolenpäivän aikoihin, kun tapahtuma alkoi. Ensimmäisenä pääsimme seuraamaan poniraveja, joissa nähtiin A-ponien tasoitusajo, B-ponien ryhmäajo sekä A-ponien ammattilaislähtö. Ponit olivat hurmaavia, tupsujalat vain viuhuivat, kun ne pinkoivat minkä kavioistaan pääsivät! 

Startin jälkeen, kauempaa takamatkalta lähteneet nopammat shettikset saavuttivat jo kärkeä.

Päivän komein tuuletus oli Tero Mäenpäällä, joka vei Noron Sissillä A-ponien ammattilaislähdön ylivoimaisesti.

Radalla nähtiin myös laukkaratsukko, joka päästeli etusuoran niin kovaa, että hiekka vain pöllysi.

Ponien jälkeen raviradan valtasivat kepparit, vuorossa oli keppihevosratsukoiden laukkalähdöt ikäsarjoittain. Kilpailu keräsi suuren suosion ja juontaja arvelikin kyseessä olevan Suomen suurin kepparitapahtuma tälle kesälle. Väki oli enemmän kuin innostunutta, joku ratsu ei olisi oikein lähtömerkkiäkään malttanut odottaa. Ratsukoilla oli myös runsaasti kannatusjoukkoja, jotka pitivät meteliä radan varressa ja kannustivat omiaan voittoon. Ilmassa oli selvästi suuren urheilujuhlan tuntua ja kepparit olikin laitettu kisaa varten parhaimmilleen.

Kepparit kokoontuivat odottamaan omaa lähtöään.

Valmiina. 1 - 2 - 3...

AJA! Vauhdissa 4-vuotiaat ja nuoremmat ratsukot.

Tapahtuma-alueella oli päivän mittaan myös paljon muuta kiinnostavaa katsottavaa, mm. lajiesittelyjä, poninhoitoparkkia ja tandem-ajoa. Itseäni kiinnosti kovasti Keskimäen Hevostilan esteratsastusnäytös. Näytöksessä ratsasti Tuomas Jauhiaisen omistaman Hevostilan asiakkaita ja henkilökuntaa opetus- ja omilla hevosillaan. Ensin Tuomas avasi verryttelyn ideaa ja sitten jokainen ratsukko suoritti kahdeksan esteen mittaisen radan kukin omalla tasollaan, joka vaihteli hurmaavan Aatu-shettiksen puomi/pikku ristikko -korkeudelta 110 cm -tasolle. Suorituksen jälkeen jokainen ratsastaja pääsi myös kertomaan oman kommenttinsa radasta yleisölle, jota oli runsaasti paikalla.


Yli esteiden!

Paikalla oli myös komeita shirehevosia, jotka esiintyivät ratsastusnäytöksen lisäksi kraniosakraalihoitonäytöksessä sekä olivat yleisön rapsuteltavissa.

Pikkuiset minishettikset olivat lasten suosikkeja.

Hevostila Hurma puolestaan esiintyi kouluratsastuskatrillin merkeissä. Katrillissa oli mukana kuusi ratsukkoa, jotka suorittivat yhdessä erilaisia liikkeitä, kuten pohkeenväistöä, vetoketju-lävistäjiä ja voltteja. Ryhmä oli selvästi harjoitellut, sillä liikkeet sujuivat mukavan yhdenaikaisesti ja sujuvasti. Katrilli olikin komeaa katseltavaa.

Hevostila Hurman komeita ratsukoita.

Kuviot olivat kunnossa.

Päivän kohokohta itselleni oli ehdottomasti tapahtumassa järjestetty muotinäytös ja hyväntekeväisyyshuutokauppa. Muotinäytökseen olivat useat liikkeet antaneet vaatteitaan esiteltäväksi, ja monilla oli myös koju yleisöalueella, josta tuotteita pystyi hankkimaan itselleen. Osa vaatteista oli lisäksi lahjoitettu huutokaupattavaksi. Kaupattavana oli mm. keppari- / agilityesteitä, ratsastusvaatteita, koruja ja asusteita. Huutokaupan tuotot tapahtuma oli päättänyt lahjoittaa Suomen Ratsastajainliiton hyväntekeväisyyshankkeelle, mikä oli mielestäni kerrassaan upeaa! Minulla ja Ninalla olikin kunnia avata muotinäytös yhdessä Itä-Suomen alueen puheenjohtajan, iki-ihanan Janne Lapin kanssa. Se hieman jännitti, mutta onneksi sanat eivät menneet solmuun, vaan sain oman osuuteni hoidettua hyvin.

Huutokaupan päätyttyä minulla oli Ninan kanssa ilo vastaanottaa saadut tuotot hyväntekeväisyyshankkeen puolesta. Kasaan saatiin yhteensä komeat 335 euroa!! Sillä rahalla mahdollistetaan jälleen usean lapsen ja nuoren ratsastusharrastus, ja voidaan näin tuoda iloa ja elämyksiä heidän elämäänsä. Haluankin välittää omasta ja SRL:n puolesta lämpimät kiitokset jokaiselle hanketta tukeneelle ja huutokauppaan osallistuneelle! Kiitos!

Muotinäytöksessä nähtiin myös kierrätysfarkuista tehtyjä upeita mekkoja ja takkeja.

Nina ja minä vastaanottamassa lahjoitusta hyväntekeväisyyshankkeelle. Lahjoitusta ojentaa Hyvän Mielen Hevonen -tapahtuman puolesta Minna Kaasalainen.

Loppufiilikseksi päivästä jäi ehdottomasti hyvä mieli - tapahtuma todella on nimensä arvoinen. Järjestelyt sujuivat hyvin, ihmiset ja hevoset olivat ystävällisiä ja tunnelma tapahtumassa olikin rento ja ja hyväntuulinen. Näin paljon lapsiperheitä ja harrastajia niin ratsu- kuin ravipuoleltakin. Tapahtuma selvästi yhdisti kaikenlaisia hevosihmisiä, ja sinne oltiin tultu viettämään aikaa yhdessä. Jos siis nyt jäit vielä kotisohvalle, ensi vuonna kannattaa ehdottomasti lähteä katsomaan, mitä tapahtumalla on tarjottavanaan juuri Sinulle!

Loppuun vielä muutamia kuvia päivästä.

Arvaa kuka?

Tässä menossa valjakkonäytös, kyseessä shetlanninponi parivaljakko.

Omaa esiintymisvuoroa odottamassa.

Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti