lauantai 1. elokuuta 2015

Lajikokeilussa bodybalance

Viimeinen kuukausi liikuntakuukaudet -kampanjaa starttasi tänään ja vielä on hyvin aikaa kerätä porukka kasaan ja mennä kokeilemaan uusia lajeja! Kampanjassa on liikunnan riemun lisäksi myös huikeat palkinnot, sillä eniten lajikokeiluita suorittanut seura palkitaan 5 henkilön laajalla tasapaino- ja lihaskuntotestauksella (arvo 80e/henkilö). Toiseksi eniten lajikokeiluja toteuttanut seura puolestaan saa palkinnoksi ratsastuksen oheisliikunnan ohjaajakoulutuksen yhdelle seuran valitsemalle henkilölle (arvo 160e). Lisäksi arvotaan tuotelahjoja osallistuneiden kesken. 

Osana kampanjaa vastaanotamme lajikokeiluista blogitekstejä, joita voitte lähettää osoitteeseen nina.kaipio@ratsastus.fi. Parhaan blogitekstin kirjoittajahan palkitaan Helsinki International Horse Show'n perjantai-illan avajaisnäytöksen 2hlö lippupaketilla. Blogitekstejä otetaan vastaan 13.9 asti, toki toivomme saavamme niitä vielä viimeisen kuukauden ajan runsain mitoin julkaistavaksi.


Mm. paikalliset kuntosalit tarjoavat yleensä aimon annoksen erilaisia ryhmäliikuntalajeja, joita voi sadepäivinäkin helposti kokeilla. Saimmekin taas JRS:n lajitestaajilta tekstin, jossa he kertovat Bodybalance kokeilustaan. Kiitokset tekstistä ja kuvasta!Sunnuntai-illan kruunuksi viikonlopulle oli suunniteltu Body Balance tunti paikallisella Lady Line salilla. Joukkoamme johti Heli, joka oli upeasti hankkinut kaikille osallistujille etukortit, joilla pääsemme testaamaan vielä lisääkin lajeja! Tuntia kuvataan seuraavasti: BODYBALANCE® joogaan, tai chiin ja pilatekseen pohjautuva kehon ja mielen tunti. Tunti kehittää liikkuvuutta, tasapainoa ja voimaa sekä opettaa rentoutumaan kiireenkin keskellä. 

Tunti alkoi alkulämmittelyllä tai chin tyyliin ja heti tuntui jo mukavaa poltetta etenkin reisissä. Liikesarjat olivat lyhyitä ja selkeitä, niitä toistettiin myös riittävän monesti, jotta pääsi hyvin mukaan liikkumaan rauhallisesti musiikin vietävänä. Sen verran keskittymistä liikeradat vaativat, ettei enää hengityksen rytmiä oikein pystynyt tarkkailemaan. Alkulämmittelyn jälkeen teimme muutamia joogasta sovellettuja osioita kuten aurinkotervehdyksiä ja sotureita. Näissä haasteelliselta tuntui joogaan verrattuna aika paljon rivakampi tahti, mutta pipoa löysäämällä asanan oikeaoppisuudesta pysyi hyvin matkassa. Tasapaino-osa tuntui aikamoiselta harjoitukselta! Eipä näköjään ollut juuri apua siitä, että pysyy välillä yllättävän nopeasti, yllättävään suuntaan lähtevän nelijalkaisen selässä, kun piti omalla yhdellä jalalla löytää tasapaino jälleen aika nopeasti muuttuvissa asennoissa. 

Voimaosassa käytiin läpi isoja lihasryhmiä ja sen verran tehokkaasti, että huomenna saattaa löytyä erilaisia jännittäviä tuntemuksia ympäri kehoa. Tämän jälkeen vielä availtiin sekä jalkoja, etenkin takareisiä että kylkiä ja yläselän aluetta erilaisilla kierroilla. Näiden jälkeen oli hiestä märkänä mukava kellahtaa lattialle ja vetää vilttiä päälle loppurentoutuksen ajaksi. Tehokasta, mukavaa, lempeää ja hyödyllistä. Ei ollenkaan hullumpi testikierros sunnuntai-illalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti