lauantai 15. elokuuta 2015

Mikä ihmeen ABC-pyöräily?

Kymijoen Ratsastajat jatkavat liikuntakuukaudet-kampanjan lajikokeilujen blogitekstejä tuttujen lajien parissa, mutta lisäten niihin jotain uutta, kuten kilpailun tai tapahtuman. Tällä kertaa vuorossa oli yöpyöräilyä ABC-pyöräilyn merkeissä. Tekstin on kirjoittanut Katri.

Olin jo jonkin verran pyöräillyt alkukesän aikana, kun päätimme Heinin ja Sonjan kanssa osallistua yöpyöräilyyn noin 55 km (joka oli todellisuudessa lähempänä 65 km:ä).

Päivä oli sateinen ja tuulinen, mutta ilta oli poutainen ja tyyntyi. Ilmoittauduimme paikan päällä, saimme kahviliput ja jättikokoiset heijastinliivit. Lähtö tapahtui Korian ABC-asemalta. Lähdimme joukolla matkaan ja alkuun oli vähän ruuhkaa, joten pelkäsin, että törmään johonkin. Sitten nopeasti jono muodostui. Heini paineli menemään uudella pyörällään alkuosuudella, myös himopyöräilijät suihkivat ohi kuin lentämällä (olikohan sähköpyörät :) Ajoin alkumatkan rauhallisempaan tahtiin Sonjan kanssa, jonka lainapyörän vaihteet temppuilivat. Hän jäikin sitten omaan tahtiin. Ekalta juottopaikalta jatkoin Heinin kanssa. Saimme edellisen ryhmän kiinni ja saimme aikamoista kyytiä, siis peesissä ajamista, oli mahtavaa mennä mukana!

Toisella juottopaikalla oli suolakurkkua ja juotavaa. Sitten painatimme Löytyn suoria ja mutkia hienossa ilmassa ja kyllähän se alkoi jo viimeisillä kilometreillä tuntua reisissä.
Viimeinen loiva nousu tuntui ikuisuudelta, mutta lopulta päämäärään pääsimme kaikki onnellisina voittajina (itsemme!) Munkkikahveja mutustellessa olo oli väsynyt, mutta tyytyväinen. Kannatti lähteä!

Kuvituskuva. Kuva: Eveliina Toivonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti