tiistai 18. elokuuta 2015

Spinning - kepeää pyöräilyäkö?

11.8. Järvenpään Ratsastusseuran kuntohaastajat keräsivät lajipisteitä liikuntakuukaudet-kampanjaan spinningistä. Maria Palo ja Jenni Jokipaltio-Jalonen osallistuivat Lady Linen ohjatulle spinning-tunnille mielessään, että kyllähän tuollainen pyöräilytunti suht kepeästi menee.

Meitä aloittelevia lajikokeilijoita opastettiin tunnin alussa spinning-pyörän säätöihin ja siihen, miten tunnilla toimitaan. Sitten alkoikin se fillarointi! Tasamaapyöräilyä, ala- ja ylämäkiä, eripainoisilla vastuksilla poljimme ohjaajan komentojen mukaan ja innostavan musiikin tahdissa. Ensimmäisen 10 minuutin kohdalla allekirjoittanut valui jo hikeä joka huokosesta ja hapuili katseellaan kellonviisareita – kuinka pitkä tämä tunti olikaan..?

Todella tehokas treeni, aerobista kuntoa ja lihasvoimaa kehittävää. Saimme tehdä töitä ihan tosissamme, ja totta puhuen eihän me voitu löysäilläkään, kun olimme julistautuneet ratsastajiksi ja lajikokeilijoiksi, pidimme ratsastajien mainetta yllä ja lippua korkealla! Vaikka ratsastus ei ihan yhtä raskasta yleensä olekaan (toivottavasti ei ole niin laiskaa hevosta kuin spinning-pyörä kovilla vastuksilla), niin monia yhtäläisyyksiä lajeista kuitenkin löytyy: pitää hallita keskivartalo, jotta oikea asento säilyy, tehdään jaloilla töitä, pidetään lantio vakaana, hartiat rentoina ja käsillä kevyt ote ohjista, eikun tangosta.

Tunnin lopuksi Mari epäröi satulasta laskeutumista, oli epäilystä siitä kantavatko jalat enää. Jennin huolet liittyivät alkutuntiin: Mitä jos putoaa satulasta, jääkö jalka kiinni jalustimeen=polkimeen, kun kengät on polkimiin kiinnitettyinä? Ohjaaja vakuutti, ettei ole nähnyt sellaista tapahtuvan. Selvisimme kunnialla ja spinning oli hauska uusi lajituttavuus ja kunnon treeni, josta on hyötyä ratsastuksellekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti