maanantai 21. syyskuuta 2015

Lajikokeilussa flexi-bar: Voimailua taipuisan tangon kanssa

Ahkerasti erilaisia lajeja kokeillut tiimi Järvenpäästä otti myös rohkeasti haltuunsa heille uutena lajina flexi-barin. Tekstin on kirjoittanut Heli Vastamäki.


Kun Maria ehdotti meille muille JRS:n kuntokampanjalaisille, että ottaisimme lajikokeiluun flexi-barin, hän huomautti, että kyseessä ei sitten ole mikään juomabaari. Selitys olikin paikallaan, sillä ainakaan allekirjoittanut ei ollut sellaisesta lajista ikinä kuullutkaan.

Maria buukkasi meille ohjaajaksi monta vuotta flexi-bar-tunteja vetäneen Tiinan. Mukaan tulivat Maria, Heli, Anna ja Satu. Meillä piti olla treenit ratsastusseuran salivuorolla Harjulan koululla, mutta kävikin ilmi, ettei kellään ollut tuona päivänä sinne avaimia. No, onneksi elettiin vielä elokuun helteisiä päivä ja menimme treenaamaan aurinkoiselle ratsastuskentälle.

Saimme käteemme flexi-barin, joka onkin vinhan näköinen väline: tärisevän taipuisa tanko, jonka keskiosassa on kädensija ja päissä jonkin sortin pienet punnukset. Ideana on saada tanko värisemään ja värisyttämään kroppaa eri tavoin. Liike lisää veren virtausta lihaksiin. Veri tuo mukanaan happea ja poistaa kuona-aineita. Flexi-bar vahvistaa erityisesti rankaa tukevia selkä- ja vatsalihaksia on täten erinomaista oheisliikuntaa harrastajille.

Itse ihastuin flexi-bar-harjoitteluun kovasti, vaikka emme hiekkakentällä päässeet tekemään liikkeitä kuin pystyasennossa. Kun väristelytekniikan sai haltuun, se tuntui todella hyvältä lihaksissa. Hiki tuli, vaikkei syke välttämättä noussutkaan kovin paljon. Teimme flexi-barin kanssa myös haastavia tasapainoliikkeitä. Tätä lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti