lauantai 19. syyskuuta 2015

Nuorten äänellä 2020

Olemme Nuoret Päättäjät -ryhmässä ideoineet Ratsastajainliiton nuorisotoiminnalle omaa strategiaa vuoden 2015 alusta alkaen. Ajatuksena onkin ollut, että nuoret itse ovat pääroolissa strategiatyössä. Strategia pohjautuu Ratsastajainliiton Kaviouralla-strategiaan sekä nuorisotoiminnassa esiin nousseisiin tarpeisiin ja toiveisiin. Alkuvuodesta keräsimme ideoita ja ajatusia teemaan sekä benchmarkasimme muiden lajiliittojen nuorisotoiminnan strategioita.


Merkittävä vaihe strategiatyössä oli kesäkuussa, kun kokoonnuimme porukalla työstämään teemoja strategiaan kokonaisen päivän ajaksi. Aloitimme pohtimalla nuorisotoiminnan ja ratsastuksen vahvuuksia, heikkouksia, uhkia ja mahdollisuuksia, josta luontevasti siirryttiinkin itse strategian luomiseen näiden pohjalta. Päädyimme toteuttamaan strategian niin sanottuun tuloskorttimuotoon, jolloin se on helpommin havainnollistettavissa sekä selkeä kokonaisuus. 


Seiniin sähköisesti kiinnittyvät muistilaput toimivat hyvin työskentelyssämme, sillä ideoita sateli suunnalta jos toiselta - heti alusta alkaen tavoitteemme oli, että kaikki pääsevät osallistumaan työskentelyyn. Intensiivisen työskentelyn jälkeen saimmekin muodostettua mielestämme toimivan kokonaisuuden: Nuorten äänellä 2020 -strategian Suomen Ratsastajainliiton nuorisotoiminnalle. Visioksi muodostui: "Ratsastuksen ytimessä on hevonen, joka innostaa ja yhdistää. Ratsastusyhteisössä jokaisella nuorella on mahdollisuus kokeilla, osallistua vaikuttaa."


Kesäkuun tapaamisemme jälkeen strategiatyö jatkui vielä monelta osin. Nyt olemme päässeet siihen vaiheeseen, että Nuorten äänellä -strategia on kommenttikierroksella. Strategiasuunnitelmamme kiertää mm. seura- ja tallipalveluiden johtoryhmässä sekä SRL:n hallituksella. Nyt teilläkin blogin nuoret (ja vanhemmatkin) ratsastusta harrastavat lukijat on mahdollisuus osallistua strategiatyöhömme ja kommentoida sekä antaa kehittämisehdotuksia tuloskortistamme, jonka löydät alta. Kommentteja otamme ilolla vastaan 30.10.2015 asti osoitteeseen toivonen.eve@gmail.com.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti