maanantai 12. lokakuuta 2015

Samassa veneessä #hepparisteily

Reilu viikko sitten, 2. - 4.10.2015 järjestettiin toista kertaa Suomen Ratsastajainliiton seura- ja talliristeily. Silja Serenade starttasi perjantai-iltapäivällä Helsingistä kohti Tukholmaa lastinaan innostunut joukko hevosihmisiä. Mukana oli niin seuraväkeä kuin talliyrittäjiä työntekijöineen eri puolilta Suomea sekä liiton työntekijöitä ja työryhmien jäseniä.


Taakse jäi aurinkoinen Helsinki. Kaikki kuvat Heidi PakarinenMyös Ponihaan hevoset olivat lähteneet risteilemään.


Meitä Nuoria Päättäjiä laivalla olivat edustamassa Emmi, Heidi ja allekirjoittanut. Emmi toimi risteilyn virallisena somettajana, liiton Twitteriin ilmestyi hänen toimestaan ahkerasti twiittauksia #hepparisteily viikonlopun aikana. Heidi puolestaan valokuvasi risteilyllä tätä blogia sekä Hippokseen menevää juttua varten ja minä tein huomioita blogia ja Hippostekstiä varten osatakseni kertoa risteilyn annista myös teille lukijoille. Lisäksi yhteisenä osuutena meillä oli esitellä laatimaamme Nuorten äänellä 2020 -nuorisostrategiaa, joka on nyt kommenttikierroksella. Lisää strategiasta ja kommentteja voit jättää tästä. 


Emmillä pukkaa taas uutta twiittiä.


Perjantai-illan ohjelma alkoi seminaareilla. Ratsastajainliiton kuntotyöryhmän Lotta Hällström ja Hannele Helander kertoivat hyvän ilmapiirin ja ilon vaalimisesta ratsastusyhteisöissä ja Anne-Maarit Hyttinen ratsastajan fysiikasta ja oheisliikunnan merkityksestä. Lisäksi Teresa "Tessa" Tuominen kertoi liiton tarjoamista kerhonohjaajakoulutuksista, pääpaino uudistuvassa kerhonohjaajien jatkokurssissa. Jatkossa kurssi tulee muodostumaan kaikille yhteisestä Arvokas kasvatus -projektiin pohjautuvasta osuudesta sekä kahdesta vapaavalintaisesta moduulista, jotka tarjoavat kerhonohjaajille tarpeen mukaan mahdollisuuden kerrata peruskurssin keskeisiä sisältöjä sekä syventää tietojaan ja taitojaan mm. ohjaamisesta, käytännönharjoitusten järjestämisestä tai oman materiaalin tuottamisesta. Uudistuneet kurssit tulevat kokeiluun alkuvuodesta 2016.Helena ja Lotta ehdottivat, eikö kuntotyöryhmä olisi ennemminkin hyvinvointiryhmä.Välillä otettiin vähän taukojumppaa.Seminaari-illan päätteeksi Teea Ekola kertoi Toiskan Tallin toiminnasta ja siitä, kuinka siellä on hyödynnetty sosiaalipedagogisen hevostoiminnan periaatteita nuorten elämänhallinnan ja itsetuntemuksen parantamisessa. Saimme myös kuulla mielenkiintoisia ja hyödyllisiä vinkkejä siitä, kuinka Toiskassa on tuettu ihmisten, hevosten ja koko yhteisön hyvinvointia. Koko toiminta lähtee siitä, että arvostamme toinen toisiamme - niin ihmisiä kuin hevosia ja tämän arvostuksen tulee näkyä myös arjen toiminnassa. Itselleni jäi Teean puheenvuoron jälkeen innostunut ja arvostava fiilis - juuri tämän kaltaista hyvinvoinnin kasvua hevoset ovat parhaimmillaan mahdollistamassa!


Toiskassa hevoset todellakin nauttivat elämästään!


Perjantai-ilta huipentui yhteiseen buffet-illalliseen, josta tosin itse en pystynyt nauttimaan kuin pari haarukallista, sillä Valio-myrsky keinutti laivaa sen verran, että olin huonovointinen ja pelkäsin ruuan tulevan samantien takaisin ylös. Onneksi myrskyn keskus kulki laivareitimme pohjoispuolella, joten pahimmalta keinutukselta säästyttiin ja moni kokeneempi vesilläkävijä totesikin, että paljon pahempaakin on nähty. Minä kyllä huokaisin helpotuksesta, kun myrsky aamuyöstä vaimeni ja meri tasaantui ja loppuristeily saatiinkin nauttia oikein leppoisasta merenkäynnistä!:)


Myös Tukholmassa aurinko helli meitä myrskyn jälkeen.


Lauantaiaamuna saapuimme heti aamiaisen jälkeen aurinkoiseen ja kauniiseen Tukholmaan, jossa porukkamme hajaantui kiertelemään ja tutustumaan kaupunkiin. Osa suuntasi opastetulle kierrokselle Ruotsin kuninkaan talleille ja kävi rapsuttelemassa kuninkaan hevosia, osa jäi laivalle osallistumaan liiton jäsensihteerikoulutukseen ja me NP:n jäsenet kävimme Vasa-museossa. 1600-luvulta peräisin oleva laiva oli kyllä vaikuttava! Ennen laivalle paluuta ehdimme myös käydä vähän shoppailemassa ja syömässä kivassa italialaisessa ravintolassa.


Vasa-laivaa kiertävät näyttävät veistokset.


Kukaan ei onneksi jäänyt laivasta, vaan kaikki löysivät ajoissa satamaan ja paluumatka Helsinkiin saattoi alkaa. Vuorossa oli jälleen seminaareja eri aiheista. Tällä kertaa ääneen pääsi meidän Nuorten Päättäjien lisäksi Varkauden Ratsastuskeskuksen yrittäjä/opettaja Satu Haukka, joka kertoi ratsastuskoululaisena valmentautumisesta ja valaisi menestyksekästä reseptiä, jolla talli on kahminut itselleen runsaasti palkintosijoja mm. ratsastuskouluoppilaiden mestaruuksissa. Me Nuoret Päättäjät nostamme hattua Satulle, joka on määrätietoisella asenteella ja toimintaa jatkuvasti kehittämällä nostanut pienen paikkakunnan ratsastuskoulun koko valtakunnan hevosväen tietoisuuteen ja toivotamme onnea ja menestystä myös jatkossa!


Satu Haukka ja menestyksen resepti.


Nuorisostrategia herätti vilkasta keskustelua yleisössä.


Seminaarien jälkeen oli lauantai-illan kruununa vuorossa yhteinen á la carte -illallinen, jonka aikana pääsimme nauttimaan herkullista mozzarellaa, härän pihviä ja kirsikka-tiramisua. Aterioinnin lomassa keskusteltiin ahkerasti viikonlopun seminaarien sisällöistä, hevosalan ajankohtaisista asioista ja muista kiinnostavista aiheista ja tunnelma oli käsinkosketeltavan hyväntuulinen ja yhteisöllinen. Viikonlopun yksi parhaita anteja olikin omasta mielestäni mahdollisuus verkostoitua ja vaihtaa ajatuksia muiden hevosihmisten kanssa.  Uskon, että monelle muullekin tämä risteily oli erinomainen keino irrottautua arjesta ja tavata muita hevosihmisiä.

Sunnuntaiaamuna laiva lipui heti aamiaisen jälkeen turvallisesti takaisin Helsingin satamaan, joten oli aika suunnata kukin omaan suuntaansa. Yksi huudahdus tiivistää erinomaisesti loppufiilikseni koko risteilystä: "Ensi kerralla tavataan!"

Team Nuorekkaat tyytyväisinä napattuaan voiton ja makeat pinkit ruusukkeet SRL:n tietovisasta!

Risteilyterveisin,
Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti