keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Jäsentarinat: Yhteishenkeä ja uusia kokemuksia

Ratsastusseuratoiminta pitää sisällään monenlaisia tarinoita. On monia syitä osallistua ja tulla mukaan toimintaan. Syksyllä liitto innosti jäseniä lähettämään inspiroivia tarinoita seurajäsenyydestä ja sen tarjoamista kokemuksista. Saimmekin luettavaksemme monta ilahduttavaa kertomusta. Kiitos kaikille osallistuneille! 


Näiden tarinoiden lukemisesta jäi niin hyvä mieli, että haluamme ehdottomasti jakaa ne teidän kanssanne. Seuraavassa saatte tutustua poimintoihin teksteistä, ja 11.11. ilmestyvässä marraskuun Hippoksessa julkaistaan yksi kokonainen tarina. Kaikkien tarinansa kertoneiden kesken arvotaan lippuja vuoden 2016 Apassionata-näytöksiin. Voittajiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.


Monissa tarinoissa nousi vahvasti esiin seuran hyvä yhteishenki. Sen voimalla jaksetaan painaa pitkääkin päivää vaikkapa kisajärjestelyissä, ja kannustusta riittää jokaiselle seuralaiselle. Ada Jukonen Etelä-Vantaan Ratsastajista kertoo, miten seuran kannustus kantoi läpi haastavan kisakokemuksen:

"Vuonna 2015 minua pyydettiin Etelä-Suomen ratsastus mestaruuksiin Leevillä, ja tottakai suostuin vaikka en ollut ennen hypännyt 70cm rataa. Siitä sitten lähdin mestiksiin, ja hylyllä tultiin pois, sillä Leevi ohitti 2 estettä. Mutta tässä taas kuitenkin tiivistyi Evrk:n ihana yhteishenki!"


Etelä-Vantaan Ratsastajien jäseniä kuntotestin tunnelmissa

Seuraan liittyminen tapahtuu usein alun perin vakuutusturvan ja kilpailulupien takia, mutta monissa tarinoissa seuratoiminnan iloinen ilmapiiri imaisi nopeasti mukaansa. Niin kävi myös Suvi Keikkalalle:


"Aloitin ratsastuksen aikuisena noin neljä vuotta sitten ja liityin ratsastusseuran jäseneksi pian alkeiskurssin jälkeen. Seuraan liittyminen tuntui oikeastaan itsestään selvältä muun muassa vakuutusturvan johdosta, mutta tuntui myös hienolta olla ensimmäistä kertaa ratsastusseuran jäsen.

Seura järjestää myös erilaisia tapahtumia (myös koko perheille), koulutuksia ja kilpailuja, joissa haluan olla mukana. On ollut ihanaa huomata, että myös uudet jäsenet pääsevät mukaan järjestämään tapahtumia ja kehittämään seuran toimintaa. Ketään ei suljeta ulkopuolelle."

Seuratoiminta tarjoaa mahdollisuuden paitsi osallistua tapahtumiin ja toimintaan, myös hypätä järjestävään rooliin ja toimia erilaisissa vastuullisissa tehtävissä. Kati Eskelinen kuvailee seura-aktiivin polkuaan seuraavasti:

"Hyvä yhteishenki sai vedettyä minua enemmän ja enemmän seuran toimintaan mukaan. Ensin aktiivina tapahtumissa, yhtäkkiä huomasin olevani jo hallituksessa ja nyt toista kautta seuramme puheenjohtajana."

Parhaimmillaan seurassa saa harrastaa vaikka koko perhe, sillä tekemistä löytyy kaikenikäisille. Yhdeksänvuotias Nevia ja äiti Johanna Oliveira ovat molemmat tyytyväisiä seuran jäseniä.

"Olen saanut ratsastuksen parista paljon uusia ystäviä, joihin en olisi tutustunut muuten. On kivaa järjestää yhdessä kisoja ja olla seuran järjestämissä tapahtumissa mukana. Tosi kivaa, että lapsetkin saa tehdä kisoissa oikeita töitä. Meidän seura on kiva, koska se jaksaa järjestää heppakerhoa ja muitakin tapahtumia.  Heppakerhon ohjaajat ovat kivoja. Harmittaa kun minulle ei ollut sopivan kokoisia seuravaatteita – olisi hienoa saada kisoissa pukea seuran verkkarit tai muu vaate päälle ja edustaa EVR:ää. Olen ylpeä EVR:läinen!" Nevia

"Toimintaa on paljon laidasta laitaan ja varmasti löytyy jokaiselle jotakin. Lapset huomioidaan todella kivasti, mikä on harvinaista – monissa muissa seuroissa, talleilla ja kisapaikoilla saa vähän pyydellä anteeksi, että on lapsen kanssa liikenteessä. Tapahtumissa voin luottaa siihen, että lapsi saa muilta apua, jos itse en paikalle ehdi avustajaksi. On ihanaa, että lapset pääsevät heppakerhoon, omiin kisoihinsa ja yhteisiin tapahtumiin mukaan, mutta vielä ihanampaa on se, että on myös juttuja vain aikuisille. Ne muutamat harvat hengähdyshetket mitä hektisestä arjesta saa hevosten kanssa ovat rentouttavia, mutta hyvässä seurassa jopa terapeuttisia." Johanna 

Taitavia ja innostuneita seura-aktiiveja muistettiin myös kiittää toiminnan mahdollistamisesta ja mukavan harrastusympäristön luomisesta. Toimivaa ilmapiiriä kuvaili Virpi Arslanoski tähän tapaan:

"Seuran vetäjät ovat hyvin aktiivisia ja he ovat luoneet positiivisen ilmapiirin kaikkeen tekemiseen ja ihmisten kohtaamiseen. Periaate on, ettei kenenkään ratsastusta arvostella. Kaikki ovat omalla tasollaan hyviä. Lisäksi rentoa ja hyväksyvää ilmapiiriä ovat luomassa ihanat, pätevät opettajat ja taitavasti asioita luotsaava tallin omistaja."

Hyvän ilmapiirin luomiseen vaikuttaa jokainen seuran jäsen - muistetaanhan siis kiittää ja kannustaa toisiamme! 

Teija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti