maanantai 23. marraskuuta 2015

SRL:n syyskokous 2015 - behind the scenes

Sunnuntaiaamuna 22.11. kelloni pirahti soimaan jo 6.50, ei ihan normaali viikonlopun heräämisaika ainakaan minulle. Ylös piti kuitenkin päästä, sillä olin sopinut olevani Valo-talolla Pasilassa jo yhdeksältä. Olin luvannut toimia apuna Ratsastajainliiton syyskokouksen järjestelyissä, ja puuhaa riitti jo ennen kuin valtakirjojen tarkastaus alkaisi klo 10.

Määränpää saavutettu. Kuva: Anu Kämäräinen.

Ensimmäiseksi vuorossa oli paikkojen järjestelyä, palkintoruusujen tutittamista (eli ruusut piti siirtää isosta vesisankosta omiin pieniin putkiloihinsa) ja oman työpisteeni valmistelu. Läppäri piti laittaa toimintavalmiuteen, sillä päätehtävänäni oli tarkistaa kokoukseen saapuvien valtakirjat yhdessä liiton työntekijän Sari Siltalan kanssa. Tsekkasimme yhdessä, että Excel, johon oli valmiiksi kerätty liiton jäsenseurojen nimet ja äänimäärät, pelitti kuten piti ja että meillä oli muutenkin kaikki tarvittava pöydällämme. Kello kulki liukkaasti, ja ensimmäiset kokousvieraat saapuivat juuri, kun olimme saaneet kaiken valmiiksi.

Säätöä meneillään... Kuva: Marian Seppälä

Seuraavat pari tuntia vierähtivätkin valtakirjoja tarkastaessa ja äänimääriä laskiessa. Jokaisella liiton jäsenseuralla on mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa vuosikokouksissa. Ääniä kullakin seuralla on aina yksi alkavaa viittäkymmentä jäsentä kohti. Eli esimerkiksi, jos seuralla on jäseniä 251, sillä on käytössään kuusi kappaletta ääniä kokouksessa. Lisäksi jäsentalleilla on aina yksi ääni. Voidakseen äänestää ja saada puheenvuoron, seuran/tallin edustajalla tulee olla allekirjoitettu valtakirja. Yhdellä henkilöllä voi olla kerrallaan jopa kolmen eri seuran/tallin valtakirjaa. Onneksi Exceliin oli valmiiksi syötetty seurojen ja tallien äänimäärät, minun tehtäväkseni jäi kuitata paikalle saapuneet seurat/tallit ja heidän edustajansa. Sari puolestaan jakoi äänestyslipukkeet.

Esityslista. Kuva: Anu Kämäräinen

Valtakirjojen tarkastus menossa. Kuva: Jouni Karnasaari

Kokous ehti jo alkaa, kun saimme tarkistettua viimeiset pöytäkirjat, jonka jälkeen piti vielä varmistaa, että Excelin lukemat ja valtakirjojen määrä täsmäsivät. Siinä tulikin vähän säätöä, kun yksi valtakirja oli hukassa ja jouduimme metsästämään sitä. Karkulainen onneksi löytyi ja saimme tiedot äänimääristä ja osallistujista kokouksen sihteerinä toimineelle Nina Kaipiolle siihen mennessä, kun tietoja tarvittiin. Nyt oli lupa huokaista ja nauttia omat kokouspullamme!:P

Pullatauko. Kuva: Anu Kämäräinen.

Seuraavaksi lähdin käymään läheisessä Siwassa ostamaan liiton hallitukselle pikkusyötävää, sillä he pitivät vielä järjestäytymiskokouksen vuosikokouksen päätteeksi. Syyskokouksessa suoritetaan aina liiton hallituksen henkilövaalit erovuoroisten osalta. Toin kaupasta hedelmiä ja pähkinöitä, jonka jälkeen minulla oli aikaa seurata itse kokousta. Esityslistalla oli jo ehditty aika pitkälle, kokousväki oli juuri äänestämässä uusista hallituksen jäsenistä. Ääntenlaskijoiden siirtyessä laskemaan tulosta, kokouksessa seurasi tauko, jonka aikana ehdin jutustella paikalla olevien tuttujen ja kavereiden kanssa. Meistä Nuorista Päättäjistä paikalla olivat myös Teija ja Emmi.
Tarkempia tietoja syyskokouksessa käsitellyistä asioista ja henkilövalinnoista löydät täältä. Kun viimeisetkin esityslistalla olleet asiat oli käsitelty, oli vuorossa enää kotimatka. Mielenkiintoinen päivä takana, vaikka kokousta en niin paljon ehtinyt seuratakkaan! Järjestäjän roolissa pääsee näkemään asioita eri vinkkelistä, ja ohessa oppii aina uutta:)

Ps. Nuoret Päättäjät kannustavat kaikkia nuoria mukaan vaikuttamaan - omasta seurasta on helppo aloittaa. Kertokaa rohkeasti ideoistanne ja toiveistanne, niin saatte enemmän mieleistänne toimintaa.

Syysterveisin,
Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti