keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Kummihevosten taustajoukkoja muistettiin Vermossa

Keskiviikkona 10.2. Vermon ravikatsomossa järjestetyssä tilaisuudessa kiitettiin Kummihevonen -projektiin osallistuneita vapaaehtoisia, jotka välittivät hevostensa kanssa ilosanomaa syksyn 2015 aikana muun muassa päiväkodeissa ja vanhainkodeissa. Kummihevoset tarjosivat faneilleen ikimuistoisia tapaamisia talleilla ja kummikohteissa, kirjeitä, videotervehdyksiä, kortteja, askartelua, lämpimiä kosketuksia, iloisia hörähdyksiä ja ratsastusta sekä kärryajeluita - ja paljon muuta.


Emmi Korpiola haastattelee Kati-Susanne Salmelaa
Mokomanin taustajoukoista. Kuva Anu Kämäräinen.


Kummihevoskampanja oli hevosalan yhteinen taidonnäyte, joka osoitti että hevosväellä on suuri sydän ja hevoset tuovat paljon iloa ympärilleen. Kampanja käynnistyi 6.9. suomenhevosen päivänä ja jatkui vuoden loppuun saakka. Toiminnassa mukana olleet harrastajat ja hevosalan ammattilaiset levittivät hevostensa avulla iloa ja toivat hevoselämää lähelle yhteiskunnan eri toimijoita. Valtakunnalliseen kummihevoskampanjaan osallistui 150 hevosta taustajoukkoineen. Tämä joukko järjesti yli 450 erilaista tapaamista ja tapahtumaa.

Projektin suunnitteli ja toteutti neljän hengen Mahdollisuuksien Hevonen -nuorisotyöryhmä. Nuoret Päättäjät-ryhmästä mukana on Emmi Korpiola.


Tilaisuutta oli mahdollistamassa Vermon ravirata.
Virallisen osuuden jälkeen seurue jäi jännittämään raveja.


Kati Salmela. Kuva Ilkka Nisula / Hippos

Kummihevoskampanjaan osallistuneen kauden 2014 ravikuningattaren Mokomanin taustajoukkoihin kuuluva Kati-Susanne Salmela oli yksi mukana olleista Vermon kiitostilaisuudessa. Mokomanin kummikohde oli Toimintakeskus Kuutti.

"Kaikista hienointa oli mielestäni kun meille kerrottiin, että Mokomania oli odotettu koko syksyn enemmän kuin joulupukkia. Mukanaoleminen tässä hienossa toiminnassa oli parasta, kanssakäyminen ja ihmissuhteet joita saimme. Toiminta on aukaissut omiakin silmiä, ja yhteistyötä tullaan jatkamaan kummikohteen kanssa", Salmela sanoi.
"Suosittelen aivan ehdottomasti kaikille Kummihevoseksi lähtemistä. Ei ole koskaan niin kiire ettei tällaiseen olisi aikaa. Tästä saa niin paljon enemmän kuin se ottaa."


Pirjo Heinikainen oli mukana kummihevonen -kampanjassa Akordin kanssa.

 "Tosi ihanaa oli olla mukana. Lasten ilmeet kun pääsivät paijaamaan, harjaamaan ja katsomaan hevosta se oli aivan mahtavaa. Ei parempaa voi olla!"

Kaikki kampanjaan osallistuneet hevoset palkitaan osallistumisestaan ruusukkein ja diplomein.
 
Lainattu osia Suomen Hippoksen tiedotteesta.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Erja Mattila ja Emmi vastaanottamassa palkintoa
kummihevosten puolesta Jokimaalla. Kuva Ilkka Nisula.

Kummihevonen-projekti palkittiin Lahden Jokimaalla Ravigaalan yhteydessä Hippoksen kunniamaininnalla tammikuun lopussa. Tästä linkistä Hevosurheilu-lehden verkkojulkaisusta löytyy lisää tietoa palkitsemisesta ja kummihevoshankkeesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti