tiistai 2. helmikuuta 2016

Pyhätunturilta puhaltavat uudet tuulet!

Ratsastuksen perinteiset aluepäivät pidettiin tällä kertaa Pohjois-Suomen alueen toimesta hulppeissa puitteissa Pyhätunturilla. Tänä vuonna Nuoria Päättäjiä edusti Anu, kun taas allekirjoittanut eli Teija teki ensiesiintymisensä Hämeen alueen edustajana! Etelän likkaa hiukan jännitti, kun lentokone vihdoin kaarsi laskuun Napapiirin pohjoispuolella. Bussimatka Rovaniemeltä Pyhälle ja perillä odottanut maittava illallinen osoittivat kuitenkin, että Pohjois-Suomen tyypit pitävät hyvän huolen vieraistaan!

Pyhän talvista taikaa

Perjantai-iltana kokoustettiin monella eri kokoonpanolla. Seura- ja tallipalvelujen alueryhmä ja nuorisovastaavat istahtivat hetkeksi yhteiseen tilannekatsaukseen, mutta pian minä ja Anu omimme nuorisovastaavat erilliseen keskustelutuokioon. Ideoimme muun muassa alueiden ja seurojen nuorisovastaavien roolia ja vaihdoimme ajatuksia nuorisotoiminnan haasteista ja mahdollisuuksista. Keskustelun arvokasta antia pääsemme NP-ryhmän kesken hyödyntämään helmikuun lopulla, kun kokoonnumme työstämään nuorisostrategian käytännön toteutusta!


Anu ja Nina vauhdissa!
Lauantaiaamuna vuorossa oli liiton ajankohtaista asiaa Reilun Pelin tiimoilta sekä kilpailuista, valmennuksesta ja ratsastajan fysiikasta. Lounaan jälkeen lähdimme ulos kisaamaan aluecupissa, jonka Pohjanmaan aluejaosto viime vuonna lanseerasi. Alueet sekä liiton toimiston ja hallituksen edustajien yhteisjoukkue kisasivat lukuisissa leikkimielisissä lajeissa: pussi- ja tandemjuoksussa, keppariradalla, pallonheitossa, kottikärrykävelyssä sekä "hiihtoratsastuksessa".

Ohessa Ninan ja Anun taidonnäyte hiihtoratsastusradalta sekä allekirjoittaneen ja Hämeen alueen Marissa Henttisen hieman omaperäistä tyyliä kottikärrykävelyssä.

Lähdössä vielä kaikki hyvin...
...mutta toisista kottareista puhkesi rengas
vain pari metriä ennen maaliviiva!

Ulkoilun jälkeen saimme kuulla hevosurheilun pohjoisesta ulottuvuudesta: pitkistä välimatkoista, hankalista sääolosuhteista ja pienemmistä harrastajamääristä, mutta ennen kaikkea kaikki haasteet voittavasta intohimosta lajiin. Enää ei kehtaa valittaa muutaman tunnin ajomatkoista, kun pohjoisesta voi lähteä etelään kisareissulle vain sillä ehdolla, että yöpaikka löytyy - mielellään muutamaksi yöksi!

Itä-Suomi pokkasi ansaitusti aluecupin voiton,
kiertopalkinnon ja massiiviset ruusukkeet.

Illallisen yhteydessä palkittiin ansioituneita aluetoimijoita sekä tietysti aluecupin 2016 voittajat. Lämpimät onnittelut Itä-Suomen voitokkaalle joukkueelle!

Anu valmiina laskuun!Koska etelän lumitilanne on viime aikoina ollut varsin heikko, päätimme Anun kanssa ottaa ilon irti Pyhän rinteistä - laskettelun sijaan pulkkamäen merkeissä! Myös liiton aluekoordinaattorit Emmi ja Sanna uskaltautuivat mukaan vauhdin hurmaan.


Sunnuntaina aluepäiviltä palasi kaksi kenties hieman väsynyttä mutta onnellista ja ennen kaikkea uutta intoa puhkuvaa Nuorta Päättäjää.


Tehdään yhdessä vuodesta 2016 nuorisotoiminnan huippuvuosi!

2 kommenttia:

 1. Kiva artikkeli! Kiitos kun tulitte ja teitte Pyhän eturinteestä pulkkakelpoisen :) Positiivinen meininki riippumatta missä päin Suomea ollaan on aina eteenpäin viemässä meidän mahtavaa lajia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun saatiin tulla! Pakko vielä mainita, että pulkkailuun tosiaan kysyttiin respasta lupa :P

   Kyllä näin kahdet aluepäivät nähneenä täytyy sanoa, että kun aktiivit ympäri Suomea kokoontuvat yhteen niin innostus ja intohimo lajiin on huipussaan :)

   Poista