sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Ystävänpäiväasiaa hevosten hyvinvoinnista

Tänään on 14.2. eli aika toivottaa ihanaa ystävänpäivää kaikille karvaisille ja vähemmän karvaisille ystäville! Toivottavasti päivänne sujuu ystävien kanssa nauttien!


Kaverukset Keke-poni ja 2-vuotias Enni-tyttö talvisessa taikamaisemassa.
Kuva: Terhi Toivonen.
Eilen 13.2. Järvenpään Scandiciin kokoontui kolmisen kymmentä hevosen ystävää kuuntelemaan Anna Kilpeläisen luentoa hevosenhyvinvoinnista.

Luennolla käsiteltiin monia mielenkiintoisia teemoja kuten hevosen perustarpeita, lajityypillisten ominaisuuksien vaikutusta hevosen koulutukseen ja ratsuhevosen perustaitoja. Kumminkin kaikkien näiden teemojen pohjalla oli ajatus siitä, miten me ihmiset valinnoillamme vaikutamme hevosten hyvinvointiin ja millaisia valintoja meidän pitäisi tehdä, jotta hevoset olisivat tyytyväisiä.

Eläinkouluttaja, ratsastuksenopettaja Anna Kilpeläinen kommentoi luennon jälkeen paikan päältä taustoja kiertueen takaa. "Arjessa näen ratsastuksenopettajana haasteita ja ongelmatilanteita, joihin ihmiset ajautuvat hevosten kanssa. Monet niistä ovat aika yksinkertaisia loppujenlopuksi ja tällaisella luentokiertueella niihin voidaan vaikuttaa tiedon lisäämisellä ja ymmärryksen kasvamisella."


Luento kuuluu SRL:n organisoimaan luentosarjaan, joka on kerännyt kiinnostuneita kuulijoita jo satamäärin eri puolilla Suomea tänä talvena. Jos et ole vielä käynyt kuuntelemassa, niin suosittelen lämpimästi tarkistamaan lähiluentosi ratsastus.fi-sivustolta ja ilmoittaumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti