maanantai 28. maaliskuuta 2016

"Aina on jaksettava uskoa omaan tekemiseen"

Lounais-Suomen alueen kevättapaaminen järjestettiin viikko sitten maanantaina 21.3.2016 Metsämäen raviradalla, Turussa. Tapaamisen ehdoton vetonaula oli esteratsastaja Mikael Wahlman, joka kertoi yli kolmikymmen henkiselle yleisölle ihastuttavan rehellisesti ja analyyttisesti omasta valmentautumisestaan ja motivaatiostaan sen taustalla. 

Miksu vauhdissa. Kaikki kuvat: Anu Kämäräinen


Tässä tiivistettynä Miksun nostot:
 • Hyppäämistä voi treenata myös ilman hevosta esimerkiksi ovenkynnyksillä - silmä kehittyy. Teki tätä itse nuorempana.
 • Sileä ei nuorena kiinnostanut, on saanut maksaa siitä aina tähän päivään asti - kesti kauan hoksata, että tiettyä tasoa ylemmäs ei voi nousta ilman sileän osaamista. Toivoo, että muiden ei tarvitsisi oppia samaa kantapään kautta.
 • On alkanut uskoa kuulemaansa lauseeseen: Esteratsastus on kouluratsastusta esteiden välissä.
 • Ihannetilanteessa ratsastajalla olisi yksi vastuuvalmentaja, jonka kanssa työskennellään pitkäjänteisesti ja säännöllisesti viikottain.
 • Estepuolella on hyvä olla oma estevalmentaja ja kouluvalmentaja erikseen.
 • Tärkeää on tunnistaa omat vahvuudet ja heikkoudet. Panosta heikkouksien kehittämiseen ja ylläpidä vahvuuksia
 • Heikkouksien hyväksyminen ja niiden rehellinen kehittäminen vaatii tiettyä nöyryyttä.
 • Oppinut, että tietyssä kehitysvaiheessa epäonnistumisia tulee suhteessa onnistumisiin käsittämättömän paljon. Silloin on tärkeää uskoa omaan tekemiseen ja jaksaa treenata - tunnelin päästä löytyy aina valoa.
 • Hyvältä ratsastajalta edellytetään kykyä muuttaa asioita, jos huomaa, ettei jokin asia toimi.
 • Itselle uutta motivaatiota antoi ulkomailla vietetty aika: sai ratsastaa valtavan määrän erilaisia hienoja hevosia. Oivalsi myös sileän työskentelyn merkityksen kehittymisen edellytyksenä.
 • Nyt on lähtenyt oman kouluvalmentajan kanssa suunnitelmallisesti kehittämään sileän työskentelyään, kipinä treenaamiseen ja kisakentille on palannut.
Even hommana oli somettaa tapaamisesta.

Yleisöä oli paikalla mukavasti!


Tapaamisessa palkittiin lisäksi Lounais-Suomen aluerankingin 2015 voittajat, jotka voit katsoa tästä ja alueen puheenjohtaja Kirsi Siivonen esitteli vuoden 2015 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen. Mukana olivat myös Nuorten Päättäjien Eveliina Toivonen ja Anu Kämäräinen, jotka esittelivät lyhyesti ryhmän toimintaa ja työn alla olevaa liiton nuorisostrategian jalkautusta. Aiheesta lisää Sanoista tekoihin -postauksessamme.

Lounais-Suomen aluerankingin parhaat palkittiin.


Ps. Anu myös haastatteli Miksua seuraavaan Hippokseen, lue lisää 21.4. ilmestyvästä numerosta!

Aurinkoista kevättä toivottavat,
Eveliina, Anu, Teija, Heidi, Emmi ja Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti