keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Hyvinvointityöryhmä esittäytyy

Uusi vuosi toi uusia tuulia myös useamman vuoden liitossa toimineeseen Kuntotyöryhmään, jolloin ryhmän kokoonpano ja nimi kokivat pieniä muutoksia. Kokoonpanossa vaikuttavat edelleen Teresa Tuominen, Lotta Hällström, Sari Pakula, Kirsi Piispanen sekä Hannele Helander. Aiemmasta kokoonpanosta liiton urheilupuolelle siirtyivät Anne-Maarit Hyttinen sekä Sini Huhtala-Lanki.

Kokoonpanomuutoksen myötä myös ryhmän nimi koki uudistuksen vastaamaan entistä paremmin ryhmän toimintaa ja on nykyään Hyvinvointityöryhmä. Ryhmän tarkoituksena on suunnitella toimenpiteitä edistääkseen ratsastajien kokonaisvaltaista hyvinvointia painottaen erityisesti harrasteratsastajia.

Hyvinvointityöryhmässä on varsinaisten jäsenten lisäksi Nuorten Päättäjien edustajana Heidi Pakarinen vastuualueinaan viestintä sekä lapset ja nuoret ja liiton toimistolta ryhmän koollekutsujana sekä sihteerinä toimii Nina Kaipio. Ryhmän yhteystiedot löytyvät liiton nettisivuilta.

Kuka olet ja mistä tulet?
Olen Sari Pakula ja tulen Kirkkonummelta.


Ratsastustaustasi?
Aloitin ratsastuksen 6-vuotiaana eli ratsastuskokemusta minulla on 50 vuotta. Olen iloinen siitä, että olen pystynyt yhdistämään rakkaan harrastukseni ja koulutukseni sekä luomaan siitä ammatin itselleni.

Mitä näet, että hyvinvointityöryhmä tarjoaa tai mikä sen merkitys on tavalliselle harrastajalle? Miten näet oman rollisi siinä?
Koulutukseltani olen fysioterapeutti, hevosharrasteohjaaja ja ratsastuskouluyrittäjä. Lisäksi olen kouluttaunut mm. personal traineriksi ja tällä hetkellä opiskelen ravintovalmentajaksi. Vuosien varrella olen fysioterapian ja ratsastustoiminnan lisäksi almentanut mm. tennistä ja yleisurheilua (pitkät juoksumatkat) sekä käynyt yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon. Tällä hetkellä ratsastuskoulutoiminnan lisäksi teen heisharjoitteluohjelmia ratsastajille kuin myös muidenkin lajien harrastajille. Ravintovalmennusopintojen myötä myös kokonaisvaltaisempi elämäntapamuutoksen ohjaus tulee tulevaisuudessa olemaan kiinnostukseni kohteena.Yhdessä hyvinvointityöryhmän ammattitaitoisessa porukassa toivon kykeneväni jakamaan osaamistani sitä tarvitseville. Minuun voi hyvin olla yhteydessä niin istunta-asioissa kuin elämäntapamuutoksiin liittyen. Mottonani on "Mitä ikinä vaaditkin hevoseltasi, muista vaatia se ensin itseltäsi"

Kuka olet ja mistä tulet?Olen Hannele Helander Espoosta.  

Ratsastustaustasi?
Pienenä tyttönä ratsastin, aloitin pitkän tauon jälkeen ratsastamaan 5 vuotta sitten ja sen jälkeen olen ratsastanut aktiivisesti.

Mitä näet, että hyvinvointityöryhmä tarjoaa tai mikä sen merkitys on tavalliselle harrastajalle? Miten näet oman rollisi siinä?
Hyvinvointityöryhmän tarkoituksena on tukea harrastajaa ja talliyrittäjää, unohtamatta ratsastuksen ohjaajia ja opettajia. Minun roolini on tukea etenkin yrittäjiä, ohjaajia ja opettajia. Puoleeni voi kääntyä pienissäkin pulmissa. Tuen mielelläni puhumaan ja etenkin kuuntelemaan ja auttamaan ympäri Suomen. Minuun voi myös olla puhelimitse yhteydessä   pulman tullessa esiin.
 
Kuka olet ja mistä tulet?
Olen Kirsi Piispanen 45-vuotias yrittäjä Vesilahdelta. Koulutukseltani olen sairaanhoitaja, fysioterapeutti ja eläinfysioterapeutti. Omistan Tampereella Koirakuntosalin ja teen koirien kuntoutusta työkseni.

Ratsastustaustasi?
Olen ratsastanut lapsesta lähtien ja 15 vuotta pitänyt pientä tallia. Nyt hevoset eivät enää asu omassa pihapiirissä ja aikaa riittää jo vähän muuhunkin.

Mitä näet, että hyvinvointityöryhmä tarjoaa tai mikä sen merkitys on tavalliselle harrastajalle? Miten näet oman roolisi siinä?
Hyvinvointiryhmän kautta mielenkiintoni kohdistuu talliyrittäjien jaksamiseen. Yrittäjistä iso osa on raskaan työtaakan ja kiireen alla. Terveys, henkinen hyvinvointi ja arjen sujuminen, niissä on haastetta jokaiselle päivälle.
Työryhmän tarkoituksena pidän yhtenäisten hyvinvointia luovien käytäntöjen kehittämistä kaikille harrastajille. Liikunnallisuus, suvaitsevaisuus, hevosen ja ihmisen välinen yhteistyö - pidetään tärkeät asiat mielessä ja lippu korkealla!


Kuka olet ja mistä tulet?
Teresa "Tessa" Tuominen, alun perin Hämeenlinnasta, nykyään espoolainen.


Ratsastustaustasi?
Äitini harrasti ratsastusta, joten pyörinyt tallilla syntymästä asti. Säännöllisesti talutuksen aloittanut 4-v:nä En ole koskaan omistanut omaa hevosta, joten kilpailin 80 ja 90-luvuilla esteitä, koulua ja kenttää tuntihevosilla.

Mitä näet, että hyvinvointityöryhmä tarjoaa tai mikä sen merkitys on tavalliselle harrastajalle? Miten näet oman roolisi siinä?
Hyvinvointiryhmä pitää liiton fokuksessa myös harrasteurheilijat ja rakentaa heitä huomioivia tapahtumia, projekteja, haasteita ja toimintamalleja. kehittää hevosurheilua harrastajan näkökulmasta harrastajille.
Olen seurassa töissä ja koulutan myös nuoriso-ohjaajia, näen omana osaamisenani monilajisuuden sekä harrastajakunnan koko ikäskaalan huomioimisen

Kuka olet ja mistä tulet? 
Olen Lotta Hällström. Koulutukseltani olen sairaanhoitaja, sosiaalipedagoginen hevostoiminta-ohjaaja ja valtiotieteen maisteri. Asun Porvoossa ja perheeseeni kuuluu aviomies , kolme lasta sekä liuta kaikenkarvaisia eläimiä. Hevosia meillä on tällä hetkellä kaksi. 

Ratsastustaustasi
Lapsena minulla ei ollut mahdollisuutta ratsastusharrastukseen, mutta muistan notkuneeni läheisen tallin liepeillä, haistelleeni hevosten tuoksua ja haaveilleeni siitä, että jonain päivänä pääsisin satulaan.  

Nuorena heppakirjojen lukeminen ja haaveilu jatkui, mutta ratsastuksen aloitin varsinaisesti vasta aikuisiällä omien, nyt jo teini-ikäisten tyttärieni myötä.  Sen jälkeen hevosten kanssa onkin tullut vietettyä aikaa päivittäin useita tunteja. Tallista onkin vähitellen tullut paitsi “toinen koti”, myös osittain työpaikka. 

Mitä näet, että hyvinvointityöryhmä tarjoaa tai mikä sen merkitys on tavalliselle harrastajalle? Miten näet oman roolisi siinä?
Talliyhteisö on paitsi erittäin tärkeä kasvuyhteistö tuhansille, ja taas tuhansille lapsille ja nuorille, myös merkittävä hyvinvoinnin lähde myös aikuisille harrastajille. 
Talliyhteisössä on sisäänrakennettuna kaikki ainekset erittäin merkitykselliseen sosiaali-, terveys-, ja kasvatustyöhön, mutta se edellyttää, että asia tiedostetaan ja että siihen panostetaan. Myös erilaisten hevosavusteisten toimintojen kehittäminen on maassamme vielä lapsenkengissä.

Minulla on pitkä kokemus kiusaamisen ehkäisyyn liittyvästä työstä. Olen myös kirjoittanut kirjan lasten ja nuorten syömishäiriöistä. Mielenterveyden edistämiseen liittyvät kysymykset ovat osaamiseni ytimessä.

1 kommentti: