torstai 14. heinäkuuta 2016

Toistoja toistojen perään

Kävimme eilen nelihenkisellä porukalla Ratsastajainliiton liikuntakuukaudet-kampanjan hengen mukaisesti testaamassa meille koko porukalle uutta lajia - tennistä. Paikaksi valikoitui Tampereen Tenniskeskus ja koska meillä ei ollut kokemusta ihan oikeasta tenniksestä etukäteen, nappasimme mukaan myös Tampereen Tennisseuran varapuheenjohtajan Minttu Lampisen opettamaan meille tenniksen saloja.

Aloitimme pehmopalloilla tutustumisen mailaan ja pallonkäsittelyyn. Jo pelkästään pallon pompottelu ja sen kanssa kikkailu tuotti tuskanhikeä aina ajoittain :) Pian päästiinkin itse asiaan eli lyönteihin. Harjoittelimme kämmen- ja rystylyöntejä - pehmopallot käytössä vieläkin. Sitten siirryttiinkin oikeisiin tennispalloihin ja vauhtia tulikin jopa liikaakin. Ratsastajat eivät kuulemma ainakaan pelänneet palloa ja löivät rohkeasti, joskin ihan niin täpöä ei tarvitsisi kuulemma aina huitaista..

Tennis on yllättävänkin vahvasti tekniikkalaji. Näiden peruslyöntien jälkeen opeteltiin vielä pysäytyslyöntejä ja syöttöjä. Mielikuvaharjoituksiakin mahtui mukaan - syötössä mietimme, kuinka palloa pidellään kuin käsi olisikin lootuksenkukka esimerkiksi. Meillä oli hauskaa, opimme paljon uutta ja hiki virtasi! Kavereiden kanssa on hauska lätkiä tennispalloa mailoilla, mutta kyllä ihan erilaisen näkökulman lajiin sai kunnon opetuksessa.

Aina ei muuten tarvitse mennä edes tenniskentälle treenatakseen. Saimme hyviä vinkkejä myös kotitreeniin pallonkäsittelyyn ja esimerkiksi lyöntiharjoituksiin pehmopallojen avulla. Tätä lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti