torstai 22. joulukuuta 2016

Joululahja nuorisotoimijoille

Kuva Ilkka Nisula


Liiton nettisivut sisältävät huikean määrän monenlaista tärkeää tietoa. Välillä sinne saattaa eksyä lueskelemaan jostain itselle ennestään vieraasta toimintamuodosta – aivan sattumalta!

Vuodenvaihteessa toimikautensa aloittaa monessa seurassa uusi nuorisovastaava tai -jaosto, hallituksen jäsen tai muu seura-aktiivi. Tärkeimmät asiat otetaan tietysti haltuun heti alussa, ja seuran omien ohjeiden ja toimintatapojen lisäksi myös liiton nuorisoasioihin olisi syytä tutustua jokaisen nuorten parissa toimivan. Joulun kunniaksi Nuoret Päättäjät keräsikin TOP 10 -linkkilistan toimintaan hyppäämistä helpottamaan. Olkaapa hyvät! 

1) Nuorisotoiminnan ABC. Nimikin jo kertoo, että tästä kannattaa aloittaa!
http://www.ratsastus.fi/lapset_ja_nuoret/nuorisotoiminnan_ABC

2) Nuorten äänellä 2020-nuorisostrategia. Tulevien kolmen vuoden ajalle ulottuva strategia liiton (ja siten myös seurojen) nuorisotoimintaa ohjaamaan.

3) Reilu Peli! Yhdenvertaisuus ja Reilu Peli ohjaavat kaikkea liiton toimintaa. Tutustu ainakin Yhtä jalkaa – Reilun Pelin työkirjaan

VINKKI! Työkirjan fyysisen version voi tilata seuran käyttöön ilmaiseksi!

4) Onko teidän seurassanne jo hevoskerho? Tietoa hevoskerhonjärjestämisestä erityisesti ohjaajaksi aikoville.

5) Mahtuuko tallipihalle nelijalkaisten ratsujen lisäksi keppareita? Linkkilista kepparitoiminnasta kiinnostuneille!

VINKKI! Heppa- ja kepparikerhot ovat erityisen hyviä tapoja tarjota matalan kynnyksen toimintaa junioreille, joilla ei ole mahdollisuutta käydä esimerkiksi ratsastustunneilla. Kerhoja kannattaa mainostaa myös oman seuran ulkopuolella, esimerkiksi lähialueen kouluissa!

6) Junnut kisaamaan! Tietoa lasten ja nuorten kilpailujärjestelmästä. Muista myös matalan kynnyksen harjoituskilpailut!

7) Ratsastajan opas kilpailumaailmaan – tämä kannattaa tarjota luettavaksi kaikille kisaamista aloittaville junnuille ja heidän huoltajilleen.

8) Sinettiseuraksi? Sinettiseurat ovat ratsastuksen nuorisotoiminnan edelläkävijoitä ja keulakuvia. 

9) Alueet. Seuran on syytä tuntea oma aluejaostonsa. Alue tarjoaa muun muassa monenlaisia tapahtumia, ja seura voi myös anoa alueelta harrastetukea oman toimintansa järjestämiseen.

10) Some! Seuraa Ratsastajainliittoa somessa ja pysy kärryillä uusimmista kuvioista! Somen kautta tavoitat myös liiton toimijoita ja voit osallistua keskusteluun lajistamme.
Twitter: @ratsastus_fi
Instagram: @ratsastajainliitto

Hashtagit: #ratsastus #hevonen sekä tapahtumien omat hashtagit - ensi keväänä esim. #hevosetkaivarissa


Nuoret Päättäjät toivottaa kaikille rauhallista joulua ja toimeliasta uutta vuotta 2017!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti