sunnuntai 19. helmikuuta 2017

"Ratsastus tarvitsee nuoria nyt ja aina" - vielä ehdit hakea Nuoriin Päättäjiin!

Suomen Ratsastajainliiton ihan ensimmäinen nuorista vaikuttajista koostuva ryhmä Nuorten Ryhmä käynnistyi jo suurinpiirtein 10 vuotta sitten! Paljon on sinä aikana muuttunut. Nykyään ryhmä toimii Nuoret Päättäjät -nimellä ja haku uuteen ryhmään on parhaillaan käynnissä. Tutustu tarkemmin täällä, mutta muistathan toimia ripeästi, sillä haku päättyy 28.2.2017!

Hakuajan kunniaksi muistelemme hieman aiempien ryhmän jäsenten kanssa, minkälaisia kokemuksia heillä on toiminnasta. Tällä hetkellä toimivan ryhmän muisteluja voit kurkata täältä.

//

Karita Kotikulma on nykyisin ratsastuskouluyrittäjä, ammattivalmentaja ja ratsuttaja. Näiden lisäksi hän on myös Kaakkois-Suomen aluevalmentaja koulupuolella. Karita kuului ryhmään heti sen alkuajoista alkaen aina vuoteen 2011 asti.

Miten aikoinaan päädyit mukaan ryhmään? 
Halusin lähteä vaikuttamaan ja olla mukana perustamassa uutta ryhmää joka kuulosti todella mielenkiintoiselta.

Mikä oli parasta nuorten ryhmässä?
Nuorten ryhmän kautta pääsin silloin mukaan koulujaostoon. Kävin mukana kokouksissa ja sain olla tekemässä asioita kouluratsastuksen parissa ja sen eteen. Se oli erittäin hyödyllistä ja antoisaa aikaa.

Kerro joku tapahtuma/tilaisuus/kokonaisuus, jossa olet nuorten ryhmän tiimoilta saanut olla mukana?
Mieleeni on jäänyt kiva retki Tampereelle ryhmän perustamisen alussa, kun olimme Varalan urheiluopistolla. Samoin olen ollut mukana uudistamassa Powercup-kilpailua, illanviettoa ja ohjelmaa finaalipäivänä.

Miksi suosittelisit muille hevosten parissa toimille hakemista ryhmään?
Ryhmästä saa ystäviä ja samanhenkistä seuraa! Todella kivoja retkiä, tehtäviä ja asioita, joihin saa olla mukana vaikuttamassa. Suosittelen lämpimästi kaikille, jotka ovat innokkaita vaikuttajia! ☺

//

Johanna Haimi ja Juho Norilo
Helsinkiläinen esteratsastaja Juho Norilo on Karitan lisäksi ihan ensimmäisiä SRL:n nuorten ryhmän jäseniä. Hänkin on ollut ryhmässä mukana heti sen alkuvaiheista vuodesta 2007 alkaen aina 2011 vuoteen asti.

Kuka olet ja mitä teet nykyisin hevosten parissa?
Olen Norilon Juho ja toimin ratsastuksen parissa kilparatsastajana ja valmentajana. Minulla on oma hevosalan yritys, jonka ympärillä tämänhetkinen elämäni pyörii. Itseäni olen kouluttanut Suomen Ratsastajainliiton valmentaja- ja ratamestarikoulutuksissa. Tällä hetkellä asun ja työskentelen Hollannissa, Wout-Jan van der Schansin tallilla ratsuttaen tallin hevosia. Aikaisempaa kokemusta ulkomailta minulle on kertynyt Saksasta Lars Meyer zu Bextenin tallilta sekä Ruotsista Piia Pantsun luota.

Miten aikoinaan päädyit mukaan ryhmään? 
Huomasin ilmoituksen SRL:n nettisivuilla kyseistä ryhmästä. Olin ennen ryhmään hakemista toiminut aktiivisesti silloisen ratsastusseuran hallituksessa juniorijäsenenä. Erityisen innostunut olin erilaisten tapahtumien järjestämisestä. Nähtyäni ilmoituksen ajattelin heti hakea mukaan. Olihan kyseessä yksi askel eteenpäin seuratoiminnassa ja mahdollisuus päästä vaikuttamaan valtakunnallisesti nuorten asioihin. Lisäksi toimiminen SRL:n virallisessa jaostossa kuulosti todella innostavalta ja juhlavalta!

Mikä oli parasta nuorten ryhmässä?
Parasta oli ehdottomasti meidän ryhmä ja sen jäsenet! Lukuisat kokoukset ja viikonlopputapaamiset ovat jääneet mieleen ikimuistoisina ja tärkeinä hetkinä. Me todella saimme vaikuttaa asioihin, meitä kuunneltiin ja saimme vastuuta. Ryhmän jäsenten kesken solmimme hyviä ystävyyssuhteita, ja on hauska huomata, että suurin osa meistä toimii edelleen aktiivisesti ratsastuksen parissa!

Ensin Hanna Talvitien ja myöhemmin Nina Kaipion johdolla pääsimme tutustumaan läheltä SRL:n toimintaan ja meille järjestettiin hienoja tapaamisia ja kokoustiloja. Nuorten ryhmässä teimme töitä tärkeiden asioiden kanssa, mistä saimme kiitosta. 

Kerro joku tapahtuma/tilaisuus/kokonaisuus, jossa olet nuorten ryhmän tiimoilta saanut olla mukana?
Olin itse mukana vuonna 2010 Your Move -suurtapahtuman lanseeraustilaisuudessa. Edustin omaa lajiani 50 muun nuoren urheilijan kanssa vastaten toimittajien kysymyksiin. Oli suuri kunnia olla mukana noin ison tapahtuman avauksessa, ensin valmistellen sitä, ja lopuksi vielä toimia edustaen ratsastusnuoria. 

Miksi suosittelisit muille hevosten parissa toimille hakemista ryhmään?
Ratsastus tarvitsee nuoria nyt ja aina. On tärkeää, että nuoret ovat itse mukana vaikuttamassa heitä koskeviin asioihin. On todella hienoa, että SRL tarjoaa mahdollisuuden päästä mukaan vaikuttamaan valtakunnallisesti nuorten ratsastajien asiohin. Itselläni on vain positiivisia ja opettavaisia muistoja nuorten ryhmän ajoilta. Toivon erityisesti poikien hakevan mukaan nuorten ryhmään. Esimerkkinä toiminen on kunnia-asia!

//

Kuva: Krista Heikkilä
Jenni Suhonen oli mukana nuorten ryhmässä vuodet 2009-2011. Jenni on oikea hevosalan monitoimija ja edelleenkin hän on aktiivisesti mukana monessa hevoskuviossa!

Kuka olet ja mitä teet nykyisin hevosten parissa?
Olen Jenni, 31-vuotias maatilan emäntä Iitin Kuuksosta. Hevosten kanssa olen ollut tekemisissä vuodesta 1996 ja tällä hetkellä omia hevosia on neljä, kaksi ponia ja kaksi suomenhevosta. Hevoset on pääosin harraste-, kisa- ja siitoskäytössä, kasvatan pienimuotoisesti suomenhevosia. Kierrän hevosten kanssa aika paljon näyttelyjä, etenkin varsojen kanssa tätä tulee harrastettua. Toimin myös aktiivisena seuratoimijana Kymijoen Ratsastajat ry:ssä, jossa olen mm. jäsensihteeri ja yksi nuorisovastaavista. Olen mukana suunnittelemassa ja järjestämässä kilpailuja, valmennuksia ja erilaisia tapahtumia sekä toki myös paikan päällä toimihenkilönä. Hevoshommiin menee siis vuositasolla verrattain paljon aikaa (ja rahaa) - aikamoista hevoshulluutta ja rakkautta lajiin ;) Olen aiemmin tehnyt hevosalan töitä leipätyökseni ja myös opiskellut alaa oman tietotaidon kehittämisen takia, vielä on viimeiset tehtävät odottamassa palautusta, jotta saan tallimestarin erikoisammattitutkinnon paperit ulos. Muutoin teen päivätyötä ihan toisella alalla (sosiaaliala).

Miten aikoinaan päädyit mukaan ryhmään? 
Näin haun nuorten ryhmään ja taisi olla aikalailla hetken mielijohteesta, kun laitoin hakupaperit eteenpäin, ei siinä paljon tarvinnut asiaa miettiä. Muistan vieläkin sen tilanteen, kun sain soiton, että minut on valittu ryhmään! Olimme kilpailuissa oman tallitiimin kanssa ja olihan se aika hieno fiilis, hyvän kisapäivän lisäksi saada tuollaisia uutisia :)

Mikä oli parasta nuorten ryhmässä?
Uudet tuttavuudet, monenlaiset tapahtumat, hevosalan laajemman kokonaisuuden näkeminen, Hippos-lehteen juttujen kirjoittaminen, liiton toimintaan tutustuminen, projekteissa mukana oleminen ym ym. Nuorten ryhmän kautta pääsi verkostoitumaan entistä enemmän samanhenkisten ihmisten kanssa. Määrää on vaikea sanoa, mutta arviolta ainakin pari sataa uutta ihmistä on tullut välillisesti Nuorten Ryhmän kautta tutuiksi.

Kerro joku tapahtuma/tilaisuus/kokonaisuus, jossa olet nuorten ryhmän tiimoilta saanut olla mukana?
Your Move oli vuonna 2011, jota suunniteltiin ja siinä saatiin olla mukana - hieno ja ainutlaatuinen tapahtuma Suomen liikuntalajien yhteistyöhistoriassa! Toinen mieleenpainuva asia on valtakunnalliset hevostaitomestaruuskilpailut Kekkolan kartanossa, joita olimme mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa. Tulipa viime vuonna itse oltua ekaa kertaa alueellisen ht-kisan johtajana ja tuskin olisin siihen pestiin lähtenyt, ellei olisi ollut aiempaa kokemusta vastaavien kisojen järjestelyistä ;)

Miksi suosittelisit muille hevosten parissa toimille hakemista ryhmään?
Suosittelen ryhmään hakemista kaikille, jotka ovat sydämeltään hevosihmisiä, haluavat uusia kokemuksia ja tuttavuuksia - ehkäpä jopa uusia ovia avautuu tämän tilaisuuden myötä, oli kyse sitten omasta kehittymisestä hevosalalla seuratoimijana, kilpailijana tai harrastelijana. Yhteisen hevosharrastuksen puolesta puhujia ja ideoijia tarvitaan, joten kaikki innokkaat nuoret hevosihmiset - nyt innolla laittamaan hakemusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti