keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Tervetuloa ratsastamaan!

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Ratsastajainliitolla on käynnissä Tervetuloa ratsastamaan! -kampanja, jonka avulla ratsastuksen pariin toivotetaan tervetulleiksi kaikki kiinnostuneet - olit sitten uusi tai vanha harrastaja.

Me (Eve ja Teija) kävimme testaamassa kampanjaa Hyvinkäällä Heponiityn ratsastuskoululla. Eve valikoitui testiratsastajaksi ja Teija pääsi napsimaan kuvia ja seuraamaan tuntia katsomon puolelta.

Talli oli paikkana meillä molemmille ihan uusi, emme olleet kumpikaan koskaan aiemmin siellä käyneet. Meriittejä tallilla kuitenkin riittää. Heponiityn ratsastuskoulu on SRL:n Laatutalli, ja se on itseasiassa valittu vuoden 2016 laatutalliksi!

Olimme sinänsä oikein sopivaa kohderyhmää Tervetuloa ratsastamaan! -kampanjalle, sillä vaikka molemmat aktiivisesti hevoskuvioissa pyörimme, niin oma ratsastusharrastuksemme on ollut hieman tauolla muiden kiireiden vuoksi. Eve esimerkiksi ei ole pariin vuoteen ratsastanut säännöllisesti. Kampanja sopii hienosti myös meille, jotka pohtivat vanhan aktiiviharrastuksensa uudelleen herättämistä henkiin!

Tallilla meidät otettiin hyvin vastaan ja uusina asiakkaina meille esiteltiin tilat ja paikat huolella. Hevoset asuvat tallilla pihatoissa, joka näkyi mm. siinä että hevoset tulivat toimeen keskenään todella hyvin. Tallilla tavatut muut tuntilaiset kertoivat myös, että hevosilta katosi kaikki ylimääräinen "pölhöenergia" niiden muutettua pihattoihin! Tuntiratsuksi Eve sai Rubyn, joka on kuulemma hevonen, jossa ei ole mitään erikoista ja se toimii kaikilla :) Hyvä valinta siis ratsastajalle, josta ei etukäteen tiedetty paljoa.

Ruby olikin aivan kuvauksensa veroinen ja tunti oli oikein mukava! Tunnilla tehtiin siirtymisiä
askellajien välillä ja mukaan pääsi näin tauonkin jälkeen oikein hyvin. Opettaja Sanna antoi hyviä vinkkejä ja seuraavana päivänä kyllä todellakin tunsi, että oli ollut pitkästä aikaa ratsastamassa! Saattoipa tunnista tulla jopa pieni kipinä siihen, että voisi taas aloittaa vähän säännöllisemmän ratsastusharrastuksen.

Nyt siis ehdottomasti kaikki nappaamaan ratsarit takaisin narikasta jalkaan ja kokeilemaan vanhan harrastuksen herättämistä henkiin juuri esimerkiksi tämän Tervetuloa ratsastamaan! -kampanjan hengessä. Tai mikäli sinulla on kaveri, joka on aina halunnut kokeilla ratsastuksen, niin kampanja kannattaa myös tässä tapauksessa tsekata - monella tallilla on tarjolla edullisia kokeiluja uusille aloitteleville ratsastajille!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti