perjantai 12. toukokuuta 2017

Alueiden nuorisovastaavat esittäytyvät: Häme ja Keski-Suomi

Ratsastajainliiton kahdeksalta alueelta löytyy jokaiselta oma nuorisovastaava, joka koordinoi alueellista nuorisotoimintaa, järjestää tapahtumia ja tekee ennen kaikkea mielellään kaikenlaista yhteistyötä seurojen kanssa. Ota rohkeasti yhteydessä oman alueesi nuorisovastaavaan, jos sinulla on idea, toive tai tarve ratsastuksen nuorisotoimintaan liittyen!

Jotta alueiden nuorisovastaavat tulisivat meille jokaiselle tutummaksi, me Nuoret Päättäjät pyysimme heitä laatimaan itsestään esittelyn. Viimeksi esittelimme Etelä-Suomen ja Lounais-Suomen nuorisovastaavat, jutun voit lukea täältä. Nyt vuorossa ovat iki-ihanat Hämeen ja Keski-Suomen edustajat, olkaa hyvä!:)

Kaikki esittelyt voit katsoa myös Ratsastajainliiton nettisivuilta.


Hämeen nuorisovastaava Marissa Henttinen. Kuva: Luopioisten Ratsastuskeskus Oy


Hei!

Olen Marissa Henttinen, ja olen Hämeen alueen uusi nuorisovastaava. Osa saattaa muistaa minut tästä toimesta jo 2000-luvun taitteesta. Eli siis historiasta tietoa ja kokemuksia ammentaen kohti nykyistä ja tulevaa, innostunutta ja uudistuvaa nuorisotoimintaa kohti!

Siviilissä omistan ratsastuskoulun, ja olen koulutukseltani master-ratsastuksenopettaja. Hevoshommien lisäksi opiskelen maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa Helsingin yliopistossa maatalousekonomiaa.
 
Haluan auttaa kaikkia SRL Hämeen alueella toimivien seurojen nuorisovastaavia. Olen lähestynyt seuroja, jotta saisin seurojen nuorisovastaavien yhteystiedot, jotta voimme olla helpommin yhteydessä keskenämme. Viimeistään syksyllä tapaamme yhteisessä Hämeen alueen seurojen nuorisovastaaville kohdistetussa tapahtumassa.

Nuorisotoiminnan aktivoimiseksi ja hevostaitojen kehittämiseksi olemme ideoineet alueella Hevostaitotestin. Alueen sivuilla www.ratsastus.fi/hame osiosta Hevostaitotesti voi jokainen käydä testaamassa hevostaitojaan – testejä voi hyödyntää myös seurojen nuorisotapahtumissa ja hevoskerhoissa.

Tänä vuonna kokeilemme uutta tapaa osallistua hevostaitojen aluemestaruuteen. Kilpailu toteutetaan SRL Hämeen ja alueella sijaitsevien Suomen Ratsastajainliiton jäsenseurojen ja -tallien, Suomen Hippoksen nuorisoravikerhojen sekä Suomen 4H-liiton jäsenyhdistyksien kanssa yhteistyössä. SRL Häme toimittaa kisakysymykset, mutta kukin järjestävä taho pitää oman kilpailutapahtuman heinäkuu – syyskuu 2017 välisenä aikana. SRL Häme kokoaa kilpailun tulokset yhteen, ja palkitsee sijoittuneet ja mitalistit. Tällä uudella kisamuodolla pyritään helpottamaan osallistumista, koska jokainen voi osallistua tähän kisaan omalla tallillaan tai oman jäsenseuransa tiloissa. Kisan järjestäminen on myös helppoa, sillä kaikki kysymykset tulevat alueelta. Kisasta tarkemmin www.ratsastus.fi/hame

Haluamme olla kehittämässä hevostaitokilpailuja nykyaikaisempaan muotoon. Tästä esimerkkinä edellä oleva Hevostaitotesti. Hevostaitotestin lisäksi haluamme testata käytännön tehtävien nykyaikaistamista, ja tästä esimerkkinä ovat #hevostaidothaltuun tehtävät. Näitä leikkimielisiä ja hieman taitoakin vaativia hevostaitotehtäviä on osa päässyt jo kokeilemaan Buustia nuorisotoimintaan -koulutuksessa sekä Tampereen Hevosmessuilla. Näitä haluamme kehittää eteenpäin, jotta seurojen olisi helpompi toteuttaa omia hevostaitokilpailuja ja muita tapahtumia.
Hevosten hyvinvointi on lajimme perusta. Mitä paremmat hevos- ja ratsastustaidot omaamme, sitä paremmin hevosemme voivat. SRL Häme haluaa kannustaa kaikkia kehittämään ratsastus- ja hevostaitojaan. Vuodesta 2014 alkaen alueella on järjestetty Merkillinen Häme -kilpailu, jossa seurat ja seurojen henkilöjäsenet osallistuvat kisaan omissa sarjoissaan. Tästä kisasta lisätietoa SRL Hämeen nettisivuilta osiosta Merkillinen Häme.

Alueen tehtävänä on auttaa seurojen nuorisovastaavia heidän toimenkuvassaan. Jotta pystymme auttamaan – ota yhteyttä!

Meillä Hämeen alueen nuorisovastaavilla on oma, suljettu ryhmä Facebookissa, ota yhteyttä, niin lisään Sinut ryhmään.:)

Ollaan yhteyksissä, ja pistetään buustia nuorisotoimintaan!

Yhteystietoni: sähköposti marissa(at)sci.fi ja puhelin 0500 628 822                                                   

Löydät minut myös Facebookista, Twitteristä ja Instagramista!

SRL Häme on myös aktiivinen erilaisilla some-kanavilla. Joko seuraat meitä?                                       Twitterissä: https://twitter.com/srlhameKeski-Suomen nuorisovastaava Sanna Kirvesoja.


Olen Sanna Kirvesoja ja vasta aloittanut Keski-Suomen alueen nuorisovastaavana ja aluejaoston hallituksen varajäsenenä. Päivätyötä teen Laukaan kunnan ruokapalveluilla, koulun keittiöllä. Kaiken vapaa-aikani vietän tavalla tai toisella hevosiin liittyen joko ratsastaen, tallitöitä tehden, poniäitinä ja hevosenhoitajana tyttären valmennuksia ja kisoja seuraten tai seuratoiminnan parissa. 

Olen Pohjois-Päijänteen ratsastajien hallituksessa ja jäsensihteeri. Kolmesta ala-asteikäisestä lapsestani kaksi ratsastaa. Asun perheeni kanssa viljanviljelytilalla, joka mahdollistaa hevosten pitämisen kotipihassa. Omia kavioeläimiä perheessä on tällä hetkellä kolme. Niiden lisäksi tilaltamme löytyy liuta pikkulemmikkejä: Beagle, kaksi kania, neljä marsua, akvaario ja leopardigekko ruokahyönteisviljelmineen.

Nuorisovastaavan hommia harjoittelen pikku hiljaa ja toivon voivani kehittää yhteistä toimintaa alueen ratsastaville lapsille ja nuorille, niin että nuoret itse pääsevät ideoimaan ja tekemään haluamiaan asioita ja tapahtumia. Uskon, että lapset ja nuoret innostuvat ja aktivoituvat juuri siitä että saavat vastuuta ja mahdollisuuden suunnitella ja toteuttaa itse.

Tämän kevään ja alkukesän aikana kokoamme alueelle nuorista oman nuorisojaoston, joka toimii seurojen tukena ja apuna sekä linkkinä seurojen välillä nuorisotoiminnan kehittämisessä.
Otan mielelläni vastaan kaikenlaisia ideoita, toiveita ja palautetta. Sähköposti tulee perille ympäri vuorokauden skirvesoja@gmail.com, puhelimeen en aina pysty arkipäivisin vastaamaan mutta iltaisin ja viikonloppuisin sekä tekstiviestein 040 581 9190.


Sanna kisojen jälkeen palkintojenjaossa. Kuva: Jani Maukonen

Seuraavana vuorossa ovat Itä-Suomi ja Kakkois-Suomi, pysykää kuulolla!:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti