tiistai 23. toukokuuta 2017

Miten aloittaa ratsastus?

Oletko suunnittellut ratsastuksen aloittamista? Onnittelut! Ratsastus on hieno harrastus - se on luonnonläheinen, tasa-arvoinen ja monipuolinen liikuntamuoto, joka sopii lähes kaikille ikään, kokoon ja sukupuoleen katsomatta. Kokosimme sinulle muutamia vinkkejä, miten pääset ratsastusharrastuksessa hyvin alkuun.
  1. Helpointa ja turvallisinta ratsastus on aloittaa SRL:n hyväksymällä ratsastuskoululla. Katso tallien yhteystiedot tallihakurista.
  2. Mitä mukaan? Tarvitset vain sopivat jalkineet, kuten leveä- ja matalakorkoiset kengät, esimerkiksi kumisaappaat. Mukavat ja joustavat housut, joissa ei ole hankaavia saumoja, käyvät ratsastukseen parhaiten. Kypärän voi lainata tallilta, mutta oma, hyvin istuva kypärä on yleensä ensimmäinen varustehankinta.
  3. Entä mitä voisi opetella jo ennakkoon? Ratsastuksen tiimoilta löytyy paljon hyviä kirjoja, mutta näiden lisäksi voit tutustua vaikkapa siihen, mitä tarkoittaa voltti, puoli rata leikkaa tai esimerkiksi vastakaarto ratsastustermistössä. Ratsastusradan tiet löydät täältä. 
  4. Kevään kunniaksi Suomen Ratsastajainliitto on julkaissut mobiilisovelluksen, jonka voit ladata iPhone- tai Android-puhelimeesi ilmaiseksi. Sovelluksen löydät Google Play -kaupasta täältä ja App Storesta täältä
  5. Ratsastajainliiton jäsentalleilla on vuoden 2017 ajan käynnissä Tervetuloa ratsastamaan -kampanja, jossa monet tallit tarjoavat erilaisia tutustumispaketteja ratsastusharrastusta harkitseville henkilöille. Kurkkaa, mitä omalla alueellasi on tarjolla täältä. 
Jopa 170 000 suomalaista ratsastuksenharrastajaa ei voi olla väärässä - tervetuloa ratsastamaan!


Mari, Samuel, Venla ja Miika Kylmälä sekä Arla-tamma,
Heponiitty, kuva SRL Sonja Holma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti