sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Alueiden nuorisovastaavat esittäytyvät: Itä- ja Kaakkois-Suomi

Ratsastajainliiton kahdeksalta alueelta löytyy jokaiselta oma nuorisovastaava, joka koordinoi alueellista nuorisotoimintaa, järjestää tapahtumia ja tekee ennen kaikkea mielellään kaikenlaista yhteistyötä seurojen kanssa. Ota rohkeasti yhteydessä oman alueesi nuorisovastaavaan, jos sinulla on idea, toive tai tarve ratsastuksen nuorisotoimintaan liittyen!

Jotta alueiden nuorisovastaavat tulisivat meille jokaiselle tutummaksi, me Nuoret Päättäjät pyysimme heitä laatimaan itsestään esittelyn. Viimeksi esittelimme Hämeen ja Keski-Suomen nuorisovastaavat, jutun voit lukea täältä. Nyt vuorossa ovat mahtavat Itä- ja Kaakkois-Suomen nuorisovastaavat. Toinen onkin vanhoille blogimme lukijoille jo tuttu;)

Kaikki esittelyt voit katsoa myös Ratsastajainliiton nettisivuilta.


Itä-Suomen nuorisovastaava Nora-Sarah Mazouzi.

1. Kerro kuka olet
Hei, olen Nora-Sarah, tutummin Nora. Olen ammatiltani juuri valmistunut lastenohjaaja. Harrastuksiini kuuluu vaihtelevasti kuntoilua kuntosalillla, elokuvien katsomista ja tärkeimpänä hevosten kanssa puuhastelu, jota olen harrastanut 20 vuotta. 

2. Minkä alueen nuorisovastaavana toimit ja kauanko olet hoitanut tehtävää? 
Itä-Suomen nuorisovastaava ja 3 vuotta olen toiminut kyseisessä hommassa. 

3. Mitä teet alueen nuorisovastaavana?
Olen nuorisovastaavan hommissa vielä alkutekijöissä.

4. Mikä on hommassa parasta?
Hommassa on parasta erilaisten ihmisten tapaaminen, ja onnistuneiden suunnitelmien toteutuminen.

5. Mitä asioita haluaisit kehittää alueen nuorisotoiminnassa?
Haluaisin kehittää nuoristoimintaa aktiivisemmaksi.

6. Mikä on mielestäsi paras tapa innostaa nuoria mukaan seura- tai aluetoimintaan?
Mielestäni paras tapa innostaa nuoria tapahtuu yhteisöllisyyden kautta.

7. Mitä kiinnostavia juttuja alueellasi on tulossa nuorille lähiaikoina?
Palkitseminen, kevätkokouksen yhteydessä. Suunnitteilla on Mahdollisuuksien hevonen -teemaan liittyvä tapahtuma.


8. Miten sinut tavoittaa?
Minut tavoittaa sähköpostilla osoitteesta hahhuliini@hotmail.com ja facebookista nimeltä Nora-Sarah Mazouzi.

Nora heppakaverinsa kanssa. Kuva: Marko Asikainen.


Kenen mielestä Kaakkois-Suomen nuorisovastaava näyttää tutulta?;)


1. Kerro kuka olet
Olen Mari Salminen, Savonlinnassa asustava 22-vuotias päätoiminen fysioterapeuttiopiskelija, ja lisäksi toimin sivutoimisena yrittäjänä. Yritystoimintaani kuuluu esteratsastuksen valmentajan tehtävät sekä ratsutuspalvelut, ja tämän lisäksi hyvinvointialan hommia. Harrastukset sivuavat paljon näitä samoja aiheita, eli hevosia ja liikuntaa.

2. Minkä alueen nuorisovastaavana toimit ja kauanko olet hoitanut tehtävää?
Toimin Kaakkois-Suomen alueen nuorisovastaavana, ja olen ensimmäistä vuotta tässä tehtävässä.

3. Mitä teet alueen nuorisovastaavana?
Käytännössä ideoin ja koordinoin alueen tarjoamaa toimintaa nuorille, ja välitän seuroilta mahdollisesti ilmenevät toiveet ja terveiset aluejaokselle.

4. Mikä on hommassa parasta?
Vaikka kokemukseni tämän alueen toiminnassa on vielä hyvin lyhytaikainen, koen että tässä jaoksessa ollaan avoimia uusille ideoille, ja toivottavasti innokkaita toteuttamaan niitä. Olen ollut valtakunnallisesti nuorisotoiminnan tehtävissä SRL Nuorten Päättäjien ryhmässä nyt kolmen vuoden ajan, ja siellä parhaaksi olen kokenut yhteistyön ja yhteisen asian puolesta tekemisen, joka antaa intoa asioiden konkreettiseen muuttamiseen. On hienoa nähdä kuinka tarpeesta ja ideasta syntyy jotain tärkeää ja hyödyllistä!

5. Mitä asioita haluaisit kehittää alueen nuorisotoiminnassa?
Haluaisin saada alueen nuorisotoimintaa käytännölliseksi ja näkyväksi. Toivoisin siitä tulevan sellainen seurojen yhteinen juttu, joka toisi alueen toimijoita lähemmäs toisiaan nuorison kautta. Haluaisin myös edesauttaa aluetasolla nuorten innostumista toimihenkilötehtävistä ja -koulutuksista.

6. Mikä on mielestäsi paras tapa innostaa nuoria mukaan seura- tai aluetoimintaan?
Tuomalla tieto nuorille heidän omia kanaviaan pitkin, jotta heidät tavoitetaan. Kartoittamalla nuorten omia toiveita, ja tekemällä tiiviisti yhteistyötä seurojen nuorisotoimijoiden kanssa.

7. Mitä kiinnostavia juttuja alueellasi on tulossa nuorille lähiaikoina?
 Alueellamme järjestetään Talent-cup karsinnat, joka on alle 18-vuotiaille aloitteleville kilpailijoille suunnattu kilpailusarja. Lisäksi olemme järjestäneet kilpailukalenterin niin, että Hevoset Kaivarissa -tapahtuman aikaan 2-tason kalenteri on tyhjä, jotta kaikilla (myös nuorilla) olisi mahdollisuus osallistua tähän huikeaan tapahtumaan. Lisäksi työstämme tällä hetkellä ohjelmaa nuorille vuoden loppupuolelle.

8. Miten sinut tavoittaa?
Minut tavoittaa sähköpostitse osoitteella mhsvalmennus@gmail.com, sekä Facebookista omalla nimelläni. Olen myös instagramissa käyttäjällä @salminenmari.

9. Vapaa sana
Toivon kaikilta alueemme seuroilta rohkeita yhteydenottoja nuorisotoiminnan kehittämiseen liittyvissä toiveissa ja ideoissa, jokainen ajatus on tärkeä!


Mari kilpailuissa. Kuva: Noora Putkonen.

Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä esittelyvuorossa ovat seuraavaksi Pohjanmaan ja Pohjois-Suomen nuorisovastaavat. Pysytään siis kuulolla!:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti