perjantai 6. lokakuuta 2017

10 vinkkiä kilpailujen oheistoimintaan

Kiinnostaisiko saada kilpailuihin uutta vipinää? Kokosimme seuroille vinkkejä, mitä kaikkea oheistoimintaa voi kilpailujen ohessa järjestää. Ota vinkit talteen tai kehittele niitä vielä pidemmälle!

Keppihevoset kisoihin 
- Kisojen yhteyteen voi esimerkiksi järjestää keppihevoskilpailut. Myös keppihevosnäyttelyt tai vapaa hyppelyalue ovat hauskoja ohjelmanumeroita. Tai pistäkää pystyyn keppareiden tuunauspiste, jossa jokainen voi kaunistaa omaa keppariaan entisestään!

Kuva SRL / Laura Laakso


Talutusratsastusta
 - Kisoihin usein eksyy myös väkeä, joiden ratsastusharrastus voi olla vielä alkutaipaleella. Talutusratsastus lapsille ja myöskin aikuisille on mukava ohjelmanumero, joiden myötä voidaan saada lajin pariin uusia innokkaita harrastajia!

Näytöksiä luokkien välissä 
 - Vain mielikuvitus on rajana – tallin tai seuran porukan järjestämä katrilli, vikellysshow taikka kepparinäytös tuo kilpa-areenalle uutta ihmeteltävää! Myös näytelmä hevosilla tai keppareilla viihdyttää niin kilpailijoita kuin katsojiakin.


Kuva SRL / Laura Laakso


Hevostarvikekirppari ja arpajaiset 
 - Pistäkää myyntipöytä pystyyn ja vanhat/käyttämättömät hevostarvikkeet kiertoon! Myyntipöydästä saattaa olla kilpailijoille valtavaakin hyötyä, jos on vaikka hanskat sattunut unohtumaan kotiin. Samalla voi järjestää arpajaiset, ja voittajat voi arpoa kilpailujen aikana – vaikka jonkin luokan palkintojenjaon yhteydessä.

Lapsien leikkipiste
- Kisojen venyessä saattaa perheen pienemmillä iskeä tekemisenpuute. Mikä olisikaan parempaa, kuin päästä leikkipisteelle puuhailemaan! Pisteelle voi esimerkiksi järjestää piirtämistä (vaikka piirrustuskilpailun), keppihevosia tai yhteisiä leikkejä.

Kuva SRL

Televisionurkkaus 
 - Mikäli kilpailupaikalta löytyy esimerkiksi tallituvasta televisio, kannattaa se ottaa myös kilpailujen ajaksi hyötykäyttöön. Odotellessa tai pienen tauon tarpeessa on mukava istuutua television ääreen muiden kanssa. Televisiosta voi laittaa pyörimään ohjelman, jonka äärelle voivat istuutua niin lapset kuin aikuisetkin.

Erilaisia luokkia
- Ei ratsastuskilpailuissa kaikkien luokkien tarvitse olla samanlaisia. Kaksintaisteluluokka esimerkiksi kouluratsastuksen knock out -kilpailun muodossa tarjoaa myös kilpailijoille uusia haasteita. Tai järjestäkää esimerkiksi koirille soveltuva esteluokka!

Opastettu tallikierros 
- Kilpailun katsojille voi olla mielenkiintoista myös päästä katsomaan tallialuetta ja tutustumaan tallin toimintatapoihin – ja kenties innostua ilmoittautumaan tallin tunneille. Opastetulla kierroksella voi esimerkiksi esitellä tallin hevosia, henkilökuntaa sekä käytäntöjä.

Kuva SRL

Match Show 
- Kilpailujen yhteyteen voisi järjestää myös match show’t. Näyttelyn tähtinä voivat olla niin hevoset, koirat kuin kepparitkin.

Heppakuvanäyttely 
- Ottakaa tallin/seuran hevosista ihania kuvia ja kootkaa ne heppakuvanäyttelyksi. Kilpailijat ja katsojat voivat heppakuvanäyttelyn yhteydessä nauttia upeista kuvista ja oppia lisää tallin tai seuran hevosista!


Nyt vain ideoimaan kilpailupäivän ohjelmaa entistä monipuolisemmaksi! 😄

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti