maanantai 11. joulukuuta 2017

Iloa hevosesta -blogikirjoituskampanja / 2 osa

Mun hevoset tekee mut päivittäin iloiseksi.
Mutta mun tammoista kumpikin tekee mut eritavoilla onnellisiksi.
Vanhempi tammoistani on ollut minulla 22 vuotta. Se on kasvanut kanssani, se on kuunnellut teinivuosien sydänsurut. Tamma on kuljettanut minut aina turvallisesti kotiin, aina.
Silloin kun laitetaan 7 vuotias tyttö nuoren hevosen selkään. On pakko luottaa, kumpaankin. Siellä metsässä me painettiin täyttä kiitolaukkaa, vedet silmistä valuen. Nautittiin toisistamme, oltiin yhtä. Minä luotin tammaan ja tamma minuun. 
Nyt 10 vuotta myöhemmin, ei enää mennä kiitolaukkaa. Edelleen nautitaan toisistamme. Jos sattuu tiellemme hyvä pellonpätkä tai pehmeä tie kummatkin tietää että lupa on mennä. Ja jos mennään valuu vedet silmistä, ei ehkä vauhdinhurmasta mutta onnesta. Tämä tamma on ollut rinnallani aina. Ja vaikka maailma kaatuis ympäriltä niin olen minäkin tämän rinnalla loppuun asti. Minä olen sen velkaa tälle hevoselle. Joka on vähintään painonsa verran kultaa. Vähintään.
Sitten tämä toinen.
Kun tapasin tämän tamman 4 vuotta sitten. Se pysäytti. Puhutteli minua tavalla millä yksikään hevonen ei ole minua koskaan puhutellut. Se oli uhmakas, kaunis, mutta rikki. Ja riķki olin minäkin. Se oli minun hevonen ensikatseesta lähtien.
Se ei luottanut minuun, enkä minä siihen.
Saatoin vain katsoa tammaa, se oli niin kaunis, mutta jokin siinä oli rikki. Se mitä se vaati oli luottamus. Päivä päivältä lähennyimme ja aloin luottaa, samoin tammakin. 
Nyt 4 vuotta myöhemmin tämä tamma saa minut onnelliseksi kun me hetkittäin olemme yhtä. Me tarvitaan toisiamme, jotta voimme olla ehjiä. Ja me kumpikin tiedämme sen.
"Kaksi rohkeaa sydäntä takoo samaan tahtiin.
Kuinka jokin niin suuri ja voimakas, antautuu valtaan heikomman ja hauraan?
Luottamus.
Rakkaus.
Kaksi yhdessä; kuin yksi.
Tyttö ja Hevonen"


Oli miten oli nämä hevoset on aina parempia kuin mitä niistä kerron.
Minun elämäni hevoset.

Kuva: Laura Laakso / SRL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti